Naar nieuwsoverzicht

Zelf klussen aan je huis: 3 tips!

31 januari 2024

De afgelopen jaren is het leven een flink stuk duurder geworden. Vooral de gestegen uitgaven aan boodschappen en energie voelen de meeste mensen in de portemonnee. Maar ook minder alledaagse uitgaven, zoals die van het inhuren van een klusprofessional, zijn een flink stuk duurder geworden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de DIY kluswoede die is ontstaan tijdens de coronapandemie nog steeds aanhoudt. Heb je nog niet zoveel ervaring met klussen? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Hieronder lees je meer over het belang van een goede klusoutfit zoals een werkbroek, goed gereedschap en een goede oriëntatie op de mogelijkheden. 

werkkleding

Veilig en comfortabel werken in goede werkkleding 

Een klusoutfit moet functioneel en robuust zijn, en het kluscomfort en de veiligheid verhogen. Vooral een functionele werkbroek is onmisbaar. Welke eigenschappen een werkbroek duurzaam en functioneel maken? Een werkbroek beschermt je lichaam, je kunt je er goed in bewegen en deze heeft vaak veel handige zakken. Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte werkbroek voor klussen in huis? Het meest belangrijk is een broek in de goede maat te kiezen, zodat deze niet te strak of te los zit. Bedenk daarnaast wat je het fijnst vindt zitten: een lange of korte broek, of een tuinbroek? Tot slot kun je ook letten op handige functionaliteiten zoals het aantal broekzakken. 

Bij Strauss ontdek je de ideale werkbroek, en vind je altijd iets naar wens in het zeer uitgebreide assortiment. Hier kun je ook gelijk je gehele klusoutfit compleet maken met zaken zoals werkschoenen, handschoenen en een functioneel, robuust en duurzaam werkshirt of werktrui!

Zorg voor goed gereedschap

Naast goede werkkleding zoals een werkbroek, komt goed gereedschap de veiligheid en het kluscomfort ook ten goede. DIY als een professional aan de slag? Dan kun je in ieder geval niet zonder een rolmaat, potlood, hamer, zaag, waterpas, schroevendraaiers en een boormachine. Heb je specialistischer of groter (elektrisch) gereedschap nodig dat je niet zelf bezit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om dit te huren (ook nog eens heel duurzaam!), of kijk of je bepaalde werkzaamheden toch beter uit kunt uitbesteden.

 Gereedschap

Oriënteer je goed op de mogelijkheden

Tot slot is voor je eigen veiligheid en een fijn kluscomfort belangrijk om je goed te oriënteren op de mogelijkheden. Je wil immers niet dat je tijdens het klussen (of nog erger: achteraf) bedenkt dat je het toch beter of liever op een andere manier had gewild. Je kunt informatie inwinnen bij een klusprofessional of een bouwmarkt, en online op zoek gaan naar informatie die met je project te maken heeft. Heb je grofweg een idee over wat je wil? Maak dan een schets en een tekening. Dit helpt je om het eindresultaat te visualiseren, en geeft je gelijk een idee wat je nodig hebt aan bouwmaterialen. 

Meer mensen verkiezen verbouwen boven verhuizen

Woningwensen veranderen door de jaren heen. Bij haast iedereen voldoet op een gegeven moment de woning niet meer aan zijn of haar eisen. Je kunt dan je huidige woning gaan verbouwen of verhuizen. Vanwege de krappe woningmarkt en de relatief hoge woningprijzen hebben de afgelopen jaren veel mensen gekozen voor verbouwen. DIY is daarbij onder meer vanwege de gestegen kosten ook nog eens populairder geworden.

 

Door: Partnercontent