Naar nieuwsoverzicht

Welke woonverzekeringen zou je moeten hebben?

5 maart 2024

Ben jij bezig uit te zoeken welke woonverzekeringen je het beste kunt afsluiten? Dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt namelijk veel kiezen en daardoor loop je het risico dat je niet kiest wat je nodig hebt, of juist kiest wat je niet hoeft af te sluiten. De hoogste tijd dus om licht in deze duisternis te maken. Wij laten je zien welke woonverzekeringen je zou kunnen overwegen afhankelijk van je situatie. Deze maakt namelijk veel uit voor welke verzekeringen je nodig hebt.

woonverzekering

De inboedelverzekering

Voor iedereen geldt dat ze een inboedelverzekering nodig hebben. Met deze verzekering zijn alle spullen die je in je huis hebt staan, gedekt door je verzekering. Niet zelden horen wij mensen zeggen dat hun spullen helemaal geen waarde hebben en dat ze ze daarom niet hoeven te verzekeren. Dat kan wellicht zo zijn, maar de vraag die je eigenlijk zou moeten stellen is of je financieel in staat bent om in een keer je hele inboedel te moeten vervangen? Dit kan een forse uitgave zijn en daarvoor moet je een buffer op je rekening hebben staan. Voor veel mensen geldt dat ze dit geld niet op hun rekening hebben staan. In dat geval kan een inboedelverzekering heel veel problemen oplossen. Je kunt namelijk een bedrag van je verzekeraar uitgekeerd krijgen waarmee je jouw inboedel weer kunt vervangen, of repareren. Wij raden de inboedelverzekering daarom aan iedereen aan, ongeacht of je een woning huurt of wanneer je een eigen huis hebt gekocht. Heb jij veel dure spullen in je huis staan? Dan is deze verzekering nog meer aan te raden.

De opstalverzekering

De tweede verzekering, de opstalverzekering Univé, die wij hier willen bespreken, is alleen interessant voor mensen die een huis gekocht hebben. Schade kan namelijk niet alleen ontstaan aan je spullen, maar ook aan je pand zelf. Deze schade wordt niet gedekt door je inboedelverzekering waardoor je alsnog met grote kostenposten geconfronteerd wordt wanneer je brand-, water- of rookschade moet repareren. Een pand moeten laten reinigen en opnieuw laten verven en stofferen is een dure grap en daarom is een inboedelverzekering van groot belang. Voor een paar euro’s per maand heb je deze verzekering al en daarmee voorkom je dat je jezelf diep in de schulden moet steken om je huis weer in de staat te krijgen waarin het eerst was. Bespaar jezelf dus niet alleen een hoop kopzorgen, maar ook geld door te kiezen voor deze twee woonverzekeringen.

Je zaakjes gelijk op orde brengen

Wanneer je je zaakjes gelijk wilt gaan regelen, kun je even naar de site van Univé gaan om te kijken welke woonverzekeringen jij wilt nemen. Het is belangrijk dat je de voorwaarden van je polis even goed doorneemt, zodat je zeker weet dat jouw spullen goed verzekerd zijn. Wist je dat hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken? Bekijk daarom ook de aanvullende verzekeringen om er zeker van te zijn dat je optimaal gedekt bent voor een minimale premie.

 

Door: Advertorial