Naar nieuwsoverzicht

Verhoog je vastgoedwaarde met een nieuwe badkamer

20 december 2023

De badkamer; de ruimte in huis die we ‘s ochtends als eerste zien en ‘s avonds als laatste voor we naar bed gaan. Is je huidige badkamer verouderd en wil je de waarde van je woning aanzienlijk doen stijgen? Dan is het verbouwen van je badkamer een goede manier om dit te doen. Welke materialen je het beste kunt gebruiken hangt erg af van je budget en je stijl. Als je gaat voor die design wastafel van graniet met zwevende badkamermeubels, zullen de kosten al snel oplopen. Wel zal het renoveren van je badkamer ervoor zorgen dat je een waardevermeerdering van tot wel 50% creëert ten opzichte van de investeringskosten. Dat is toch de moeite waard!

badkamer

Wat zijn de kosten zo ongeveer?

Hou een bedrag van tussen de 6000 a 12000 euro in je achterhoofd. Zoals al eerder aangegeven hangt dit geheel af van jouw voorkeur en stijl, de leeftijd van je huidige badkamer, de locatie en de grootte. Moet de oude badkamer helemaal gesloopt worden of hergebruik je nog items? Als je budget geen aannemers toelaat of je hebt zelf niet de tijd om aan de werken te beginnen, kun je ervoor kiezen om onderdeel per onderdeel te veranderen. Dit heeft als voordeel dat je toch nog gedeeltelijk gebruik kunt maken van de badkamer en dat je de tijd hebt om alles goed te overdenken.

Hoe begin ik eraan?

Word je al zenuwachtig bij het idee alleen? Heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Ga bijvoorbeeld naar Ikea of andere grote showrooms waar je ideeën kunt opdoen voor jouw nieuwe badkamer. Je kunt op deze websites vaak ook een visuele indeling maken van je nieuwe badkamer met behulp van hun tools. Een tweede stap is dan om te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor de badkamerruimte. Heb je een kleine ruimte? Dan is het een beter idee om geen bad te installeren. Ga voor een regendouche en een grote spiegel om de ruimte groter te laten lijken. Zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je ter beschikking hebt. Maak een plan, teken het uit, vraag professionele meningen en als je alle info verzamelt hebt, maak dan pas een beslissing.

Wat zijn de beste materialen om te gebruiken?

De materiaalkeuze voor badkamermeubels en wastafels kan een enorme impact hebben op de esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit van jouw badkamer. Denk hierbij aan sterkte en stabiliteit; kies voor materialen die bestand zijn tegen het gewicht van alle producten in de badkamer en na verloop van tijd niet buigt of kromtrekt. Porseleinen en keramische tegels zijn super populair in badkamers en dat is niet voor niets. Ze zijn waterdicht, sterk en zien er mooi uit. Het kan misschien lastig zijn om het voegmiddel netjes te houden, maar er zijn soorten die water afstoten en ervoor zorgen dat je badkamer er altijd fris en schoon uitziet.

 

Door: Partnerbijdrage