Naar nieuwsoverzicht

Kleine (bouw) projecten met een grote impact

21 december 2023

Je interieur veranderen hoeft niet altijd een grote investering te zijn qua tijd, geld of omvang. Soms kan het zo simpel zijn als een klein bouwprojectje hier en daar. Kleine veranderingen kunnen namelijk alsnog een groot effect hebben op de uitstraling van je interieur. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om je bezig te houden met dingen zoals nieuw laminaat kopen en verf uitzoeken. Hieronder vind je een aantal kleine (bouw) projecten die gegarandeerd voor een positieve verandering in je huis zorgen. Lees snel verder! 

Schermafbeelding 2023 12 21 om 12.29.42

De vloer vervangen

De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur. Een nieuwe vloer kan dan ook een grote impact hebben op de uitstraling van je interieur. Ben je uitgekeken op die saaie vloer die in huis ligt of is deze versleten? Ga dan voor een nieuwe vloer! Kies bijvoorbeeld voor het stijlvolle visgraat laminaat. Een nieuwe vloer is het perfecte voorbeeld van een relatief klein project met een hele grote impact.

Nieuw schilderwerk

Niets zegt fris en fruitig zoals nieuw schilderwerk. Met een nieuw likje verf op de muren kun je je interieur weer een nieuwe look geven. Ga voor een kleur die past bij jouw smaak en stijl. Kies je voor een lichte kleur, dan lijkt je interieur ruimer en lichter. Het schilderen van deuren en kozijnen in een donkere kleur zorgt voor een chique en moderne uitstraling. Wil je gewoon dezelfde kleur behouden? Ook dan zal een nieuwe laag verf wonderen doen voor de uitstraling. 

Een tussenwand plaatsen

Een tussenwand plaatsen kan erg handig zijn. Je kunt daarmee namelijk een grote kamer opsplitsen. Iets wat direct zorgt voor een andere dynamiek in je interieur. Je creëert hiermee een scheiding tussen twee ruimtes, of zorgt juist voor een extra slaapkamer. Een tussenwand kan ook positief bijdragen aan de akoestiek in huis. Door de tussenwand worden geluiden namelijk beter geabsorbeerd. Daarnaast kun je de tussenwand voorzien van behang, grote lijsten of een opvallend kleurtje. 

Een muur verwijderen

Heb je juist een iets kleiner huis en zou je graag wat meer ruimte en openheid willen creëren? Overweeg dan om een muur te verwijderen tussen twee kamers. Door een muur weg te halen ontstaat er één grote ruimte, wat zorgt voor meer licht en ruimte in huis. 

De keuken vernieuwen

De keuken is ook een belangrijk onderdeel én het hart van je huis. Het is de plek waar je kookt, eet en samenkomt. Als je jouw keuken een nieuw uiterlijk wilt geven, kun je de kastdeurtjes vervangen of kiezen voor nieuwe handgrepen. Hierdoor krijgt je keuken een hele nieuwe uitstraling.

De verlichting upgraden

Goede verlichting is natuurlijk onmisbaar in je interieur. En het upgraden ervan kan dan ook een groot verschil maken in je huis. Verander de lampenkappen van je hanglampen of ga voor inbouwspotjes die een nieuwe en moderne uitstraling verzorgen. Verlichting kan best prijzig zijn, maar het is vaak het geld dubbel en dwars waard.

Kortom, kleine bouwprojecten kunnen een groot verschil maken voor de uitstraling van je interieur. Of het nu gaat om het vervangen van de vloer, het plaatsen van een tussenwand of het vernieuwen van je keuken. Een klein project op z’n tijd kan leiden tot een groot verschil in het comfort en de sfeer van jouw huis. Waar ga jij mee beginnen?

 

Door: Partnerartikel