Naar nieuwsoverzicht

Tegels, tegels en nog meer tegels

19 december 2023

Als je denkt aan het herinrichten van jouw interieur, denk je waarschijnlijk aan verf, meubels, misschien zelfs behang. Maar heb je ooit nagedacht over hoe veelzijdig tegels kunnen zijn? Tegels zijn een belangrijk onderdeel van interieurontwerp, vooral in ruimtes als de keuken en badkamer. Ze kunnen een kamer echt tot leven brengen, met een scala aan kleuren, patronen en texturen om uit te kiezen. Er zijn verschillende soorten tegels op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Van keramiek tot porselein, van glas tot natuursteen - de mogelijkheden zijn eindeloos. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en voordelen. Bijvoorbeeld, keramische tegels zijn zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, terwijl natuursteen een luxe uitstraling geeft.

tegels

Wat past bij jouw huis?

Als we het hebben over stijlen, dan zijn er oneindig veel opties. Voor de liefhebbers van een nostalgisch gevoel zijn er rustieke en vintage tegels. Denk aan tegels met een verweerd uiterlijk of tegels die eruitzien alsof ze al jaren meegaan. Deze stijl kan een warm en gezellig gevoel aan je huis geven. Aan de andere kant, als je houdt van een strakke en moderne uitstraling, dan zijn minimalistische tegels misschien iets voor jou. Denk aan strakke lijnen, effen kleuren en een glanzende afwerking. Deze stijl is perfect voor een moderne, stedelijke inrichting. We willen het nog eventjes apart hebben over badkamer tegels. Naast functionaliteit kunnen ze de sfeer van je badkamer volledig veranderen. Het kiezen van de juiste badkamer tegels kan een uitdaging zijn, maar met een beetje onderzoek en planning kun je tegels vinden die niet alleen praktisch zijn, maar ook passen bij de stijl van je huis.

Praktische tips

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste tegels voor jouw huis. Ten eerste is het formaat belangrijk. Grotere tegels kunnen een kleine ruimte groter doen lijken, terwijl kleinere tegels een interessant visueel effect kunnen geven. Daarnaast is de kleurcombinatie cruciaal. Je wilt dat je tegels passen bij de rest van je interieur. Denk na over hoe de kleuren met elkaar combineren en zorg ervoor dat ze aanvullen in plaats van botsen.

Houtlook tegels

Een andere interessante keuze zijn houtlook tegels. Deze tegels hebben het uiterlijk van hout, maar de voordelen van tegels. Ze zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor gebieden met veel verkeer of vocht, zoals de badkamer of keuken.

De perfecte afwerking

Het kiezen van de juiste tegels is slechts de helft van het verhaal. Het is ook belangrijk om goed voor je tegels te zorgen om ervoor te zorgen dat ze er zo goed mogelijk uit blijven zien. Regelmatig schoonmaken is essentieel om je tegels glanzend en nieuw te houden. Natuurlijk is elk type tegel anders en heeft elk zijn eigen specifieke onderhoudsbehoeften. Maar over het algemeen geldt dat regelmatig schoonmaken met een zachte doek en mild reinigingsmiddel, evenals het vermijden van schurende materialen, de levensduur van je tegels kan verlengen.

 

Door: Partnerbijdrage