Naar nieuwsoverzicht

Hoe bereid je je voor op het plaatsen van nieuwe dakkapellen?

13 december 2023

Enige tijd geleden heb je de knoop doorgehakt en nieuwe kunststof dakkapellen besteld. Met een dakkapel creëer je in één klap meer ruimte en licht op zolder. Zodra de dakkapel klaar is, kan er een datum worden gepland voor de montage. Veel mensen vragen zich af hoe ze zich hier op voor kunnen bereiden. Hoewel het niet noodzakelijk is om zelf voorbereidingen te treffen, kan het wel helpen om de verbouwing soepeler te laten verlopen. Bovendien zal dit het proces ook bespoedigen, omdat de werklui zelf de ruimte niet meer gereed hoeven te maken voordat ze aan de slag kunnen gaan.

Maar wat kun je dan doen om ze hierbij te helpen? Hoe bereid je je voor op het plaatsen van nieuwe dakkapellen? Hieronder volgen de belangrijkste aandachtspunten. 

Schermafbeelding 2023 12 13 om 14.06.46

 

Geef de monteurs voldoende ruimte 

De ruimte is bij de meeste mensen toch altijd een beetje een rommelige ruimte. Hier worden meestal spullen opgeslagen die nauwelijks gebruikt worden. Misschien is het je wens om hier echt een bruikbare kamer van te maken, maar dan moet er wel goed opgeruimd worden. Schuif dit niet uit tot na het plaatsen van de dakkapel, want besef goed dat de monteurs ook voldoende ruimte moeten krijgen om hun werkzaamheden uit te voeren. Zorg er daarom voor dat je de zolder zo goed als leeg maakt. Plaats al je eigendommen voor nu even in een andere ruimte of gebruik dit moment direct om een beginnetje te maken aan het ontspullen van de woning. 
Door meer ruimte te creëren, zorg je ervoor dat de ruimte makkelijker begaanbaar is. Hierdoor kunnen de monteurs beter hun werk doen en wordt de veiligheid van de monteurs ook gewaarborgd.  

Let goed op waardevolle eigendommen 

Staan er eigendommen op zolder die niet eenvoudig te verplaatsen zijn, maar heel veel waarde voor jou hebben? Dan is het belangrijk dat je deze extra beschermt. Je weet nooit wat er mis kan gaan tijdens de montage. De monteurs willen natuurlijk geen schade aan eigendommen aanrichten, maar dit is niet altijd te voorkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat je waardevolle eigendommen extra bescherming biedt. Bijvoorbeeld door oude doeken of dekens op te hangen. Je kunt er ook voor kiezen om dergelijke eigendommen in te pakken met beschermende materialen. 

Neem contact op met de buren 

Het plaatsen van een dakkapel kan de nodige overlast veroorzaken bij de buren. Denk in de vorm van geluiden, maar ook als we kijken naar afval en het in beslag nemen van parkeerplekken. Daarom is het belangrijk dat je de buren vroegtijdig op de hoogte stelt van deze bouwplannen. Zo weten zij wat ze op die dag kunnen verwachten en kunnen hier geen problemen door ontstaan. Hoewel je niet verplicht bent om dit te melden aan de buren, is het wel beter om dit toch te doen. Hiermee voorkom je irritaties en conflicten.

 

Door: Advertorial