Naar nieuwsoverzicht

Hoe kies je de juiste EPDM-lijm voor jouw dakrenovatieproject?

3 april 2023

PARTNERCONTENT - Wanneer er een dakrenovatie gepland staat is EPDM-lijm een belangrijk onderdeel van het installatieproces. Het is goed om de juiste lijm te kiezen om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht en veilig is. Hier zijn een aantal overwegingen die je kunt maken bij het kiezen van goede EPDM-lijm voor jouw dakrenovatieproject.

EPDM lijn

#1. Het type EPDM-lijm

Er zijn verschillende soorten EPDM-lijm, bijvoorbeeld contactlijm, kit en spuitlijm. Elk type lijm heeft zijn eigen specificaties. Contactlijm wordt namelijk het meeste gebruikt voor grote oppervlakken, kit voor gaten en scheuren en spuitlijm voor randjes en details. Kijk dus goed naar de grootte van de dakrenovatie om te bepalen welke type lijm het beste is voor jou. 

#2. De kwaliteit

De kwaliteit van de epdm lijm is belangrijk om rekening mee te houden. Je wil natuurlijk een goede en sterke hechting en daarom is het van belang om te kiezen voor lijm van kwaliteit. Het is zonde om achteraf verrast te worden met lekkages en andere problemen. Kies daarom altijd voor kwaliteit ook al is dat waarschijnlijk iets prijziger. 

#3. Weerbestendigheid

Het dak moet goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het ook van belang dat de EPDM-lijm bestand is tegen wind, regen en sneeuw. Kies daarom een lijm uit die hier goed bij past, zodat je voorkomt dat het dak in de toekomst beschadigt kunt raken. Voor extra bescherming is het gebruiken van een primer essentieel. Dit zorgt er namelijk voor dat de lijm beter hecht op het oppervlakte en voorkom je dat het loskomt of gaat schuiven. Het is dus heel belangrijk om ook de juiste primer te gebruiken.