Naar nieuwsoverzicht

Dit is hoe je jouw garage functioneel kunt inrichten

30 maart 2023

PARTNERBIJDRAGE - Een garage is een geweldige plek om je auto te parkeren, gereedschap op te bergen en te gebruiken als extra opslagruimte. Helaas wordt de garage vaak een plek waar spullen opgestapeld worden en waar het moeilijk is om georganiseerd te blijven. Met een beetje planning en organisatie kun je je garage echter zo inrichten dat het een functionele en efficiënte ruimte wordt.

garage

 

Opruimen en organiseren

Voordat je begint met het inrichten van je garage, is het belangrijk om een grote opruimbeurt te houden. Sorteer alles wat er in je garage staat en gooi weg wat niet meer nodig is. Zoek daarnaast ook naar dubbele items en zorg ervoor dat je slechts één exemplaar behoudt. Sorteer vervolgens alles wat overblijft en groepeer items bij elkaar op basis van soort en functie. Dit helpt je om later makkelijker je spullen terug te vinden.

Overweeg opslagsystemen

Als je alles hebt gesorteerd, kun je overwegen om opslagsystemen aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan planken, kasten, ladekasten en rekken. Afhankelijk van de grootte van je garage en de hoeveelheid spullen die je hebt, kun je verschillende soorten opslagsystemen combineren om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Als je dan toch bezig bent kijk dan meteen of de garagedeur vervangen moet worden. Hoe fijn is het, als alles gewoon lekker nieuw is!

Planken zijn perfect voor het opbergen van dozen, gereedschap, schoonmaakspullen en andere lichte voorwerpen. Het is belangrijk om stevige planken te kiezen die het gewicht van de items die je erop plaatst, kunnen dragen. Overweeg bijvoorbeeld houten planken of planken van metaal.

Kasten zijn een goede optie voor het opbergen van spullen die je niet dagelijks nodig hebt, zoals kerstversieringen of kampeerspullen. Hierbij is het handig om te kiezen voor kasten met deuren zodat alles netjes uit het zicht staat of ligt.

Werkbank installeren

Op een werkbank kun je reparaties uitvoeren, projecten uitvoeren en klussen doen. Als je een werkbank wilt installeren, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige tafel die groot genoeg is. Het is ook handig om een gereedschapskist in de buurt te hebben, zodat je snel het juiste gereedschap kunt vinden. Zet de tafel niet voor de sectionaaldeur, want dan kun je deze niet meer zo gemakkelijk gebruiken. De hele tijd de boel moeten verplaatsen is niet heel erg handig. Daarnaast is het vaak aan te raden om de werkbank aan de muur te bevestigen, zodat deze nog steviger zal staan.

Onderhoud ook belangrijk

Eenmaal ingericht, is het belangrijk om je garage goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt en alles terugzet waar het hoort. Als je een item niet meer gebruikt (of als het stuk is), gooi het dan weg of geef het (als het nog goed werkt) weg. Zo voorkom je dat je garage straks weer vol staat met spullen en blijft het een functionele en efficiënte ruimte.