Naar nieuwsoverzicht

Verbouw je woonkamer met een cinewall

28 februari 2023

PARTNERBIJDRAGE - Is je woonkamer toe aan een renovatie? Dat is het perfecte moment om een cinewall te maken. Wij vertellen je alles over de cinewall.

Cinewall

Woonkamer verbouwen? Ga voor een cinewall! 

Eens in de zoveel tijd is je woonkamer toe aan een renovatie. Het kan zijn dat het je stijl inet meer is of misschien ben je wel net verhuisd? Dat is het perfecte moment voor een paar grote aanpassingen. Zo kun je je huiskamer helemaal eigen maken. Heb je wel eens gehoord van een cinewall? Dit is een van de meest opkomende trends van het moment. In dit blog leggen we je uit wat een cinewall is en wat je nodig hebt om er zelf eentje te maken. Lees snel verder. 

Wat is een cinewall?

Een cinewall staat ook wel bekend als een bioscoopwand. Hierbij is de televisie ingebouwd in de muur. Een cinewall wordt vaak gecombineerd met een elektrische inbouwhaard. Deze wordt geplaatst in een uitsparing van de wand. Zo geniet je van je favoriete programma op televisie en ook van de realistische vlammen van de elektrische sfeerhaard. 

Wat heb je nodig voor een cinewall?

Als eerste heb je een televisie nodig die je op kunt hangen. Deze kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Daarnaast heb je ook een stevige beugel nodig om je televisie aan op te hangen. Deze bevestig je aan de muur, zodat je een zwevende tv krijgt. Daarnaast heb je ook een elektrische haard naar keuze nodig. We raden je aan om een haard zonder warmte te kiezen. Wanneer de haard ingebouwd is, kan deze namelijk zijn warmte niet goed kwijt. Verder kun je de cinewall aankleden hoe je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld extra vakken in de wand waar je leuke mandjes of andere decoratie in zet. 

Hoe maak je een cinewall?

Als je een beetje handig bent, is het goed te doen om zelf een cinewall te maken. Op het internet zijn er genoeg bouwtekeningen te vinden die je laten zien hoe je dit doet. Het makkelijkst is om te beginnen met het bevestigen van de televisie en sfeerhaard als fundering. Daarna is het tijd voor het frame dat om de televisie en de haard komt als afwerking. Bevestig deze op de juiste plaats en verf in de gewenste kleur. Je kunt de cinewall decoreren hoe je wilt.