Naar nieuwsoverzicht

Veel gebruikt bouwmaterieel die juist geschikt zijn om te leasen

28 juni 2024

Wanneer je een bedrijf hebt in de bouwsector, dan weet je als geen ander hoeveel materialen je nodig hebt. Van een boormachine tot aan een hoogwerker, alles om ervoor te zorgen dat je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. Toch is het aanschaffen van bouwmaterieel een flinke investering en met name voor starters dus ook niet altijd mogelijk. Hoewel het ook kan zijn dat je bepaalde dingen sporadisch nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een enorme steiger, is lease in veel gevallen een veel betere optie dan kopen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je hier graag alles over zou willen weten, zijn wij er om je te helpen. In dit artikel willen we namelijk graag veel gebruikt bouwmateriaal dat juist geschikt is om te leasen met je bespreken.

heftruck leasen

De algemene voordelen van leasen

De voordelen van leasen zijn in de basis vrij eenvoudig. Zo hoef je namelijk als bedrijf geen eenmalige uitgave te doen en kun je wel direct beschikken over het nieuwe materiaal. Dit zorgt ook direct voor een goede cashflow. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld als starter een werkbus te kunnen huren, waarmee je direct een stuk professioneler overkomt bij je klanten. Dat is een heel ander gezicht dan wanneer je een oude auto hebt waarin je alle spullen meeneemt. Daarnaast heeft leasen ook het voordeel dat je weet wat je qua kosten hebt. Zo kun je jouw auto, bus of ander materieel gewoon ter reparatie of onderhoud inleveren en alles wordt zonder extra kosten voor je geregeld.

Hoogwerker

Krijg je als bedrijf steeds meer vraag naar klussen waarbij je gedurende een langere periode op een bepaalde hoogte moet werken, zoals het schilderen van meerdere woningen. Je kunt je dan wel voorstellen dat het niet handig is om iedere keer met een ladder naar boven te moeten of om een steiger op te moeten bouwen. Een hoogwerker biedt dan uitkomst. Het voordeel van een hoogwerker, is dat je deze niet alleen omhoog en omlaag kunt laten gaan, maar ook kunt laten rijden. Dus stel dat je een stuk klaar hebt, dan hoef je niet eerst helemaal naar beneden, maar kun je deze gemakkelijk verplaatsen via het bedieningspaneel in de bak. Wil jij nu ook een hoogwerker voor je bedrijf, maar is kopen te duur Kies dan voor een hoogwerker leasen en neem direct klussen aan die je daarvoor niet hebt kunnen uitvoeren.

Betonmixers

Het mixen van beton is een belangrijk onderdeel van de bouw. Hierbij moet je denken aan het storten van een fundering, het maken van speci voor het metselen van een muur of een van de vele andere toepassingen. Aangezien de kosten voor een goede betonmixer aardig in de papieren kunnen lopen, biedt leasen uitkomst. Vooral als starter is het belangrijk je geld te gebruiken voor andere zaken, zoals het inkopen van materialen om daadwerkelijk te kunnen werken. Daarnaast heb je met het leasen ook het voordeel dat je geen omkijken hebt naar onderhoud en reparatie.

Heftruck

Net als een hoogwerker is ook een heftruck leasen een goede manier om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Hoe handig is het om bijvoorbeeld niet alles met een palletwagen te hoeven doen, maar je gemakkelijk met een heftruck alles van A naar B kunt verplaatsen op een bouwplaats? De tijd en ook het gemak die het je scheelt, is vele malen kostbaarder dan de prijs die je per maand betaalt voor het leasen van een heftruck.

 

Door: Partnerbijdrage