Naar nieuwsoverzicht

Welke kleur krijgt jouw interieur?

26 juni 2024

Als je de woonkamer helemaal opnieuw gaat inrichten dan kun je ook gaan voor een heel andere kleur dan je eerder had. Veel mensen zijn voorzichtig met het kiezen van kleuren. Niet te opvallend, want stel je voor dat het gaat vervelen. Maar kies je voor je interieur wel een opvallende kleur dan weet je in ieder geval zeker dat je je onderscheidt van de massa. De meeste mensen gaan nu eenmaal voor deugdelijk beige of bruin. Soms zwart en wit met metalen accenten. Als er al voor een afwijkende kleur wordt gekozen dan hooguit voor de kussens op de bank. Want die kun je immers gemakkelijk vervangen als je dat knalblauw, paars of geel beu bent.

Inrichting

Een opvallende basiskleur kiezen

Misschien zie je bij het shoppen voor meubels in Limburg ineens een kleur waar je helemaal weg van bent. Een mooie rode bank, een paars wandmeubel of een eethoek met groene stoelen. Als je voor zo’n speciale keuze wilt gaan is het wel belangrijk om te weten of je het echt leuk vindt of dat het maar een bevlieging is. Zie je iets aparts op een website op het internet dan is het zeker verstandig om een afspraak te maken voor een bezoek aan de winkel of showroom. Als je de meubels in het echt ziet kun je vaak beter beoordelen of dit echt is wat je wilt. Ga je voor een speciale kleur en wil je meubels combineren, let er dan goed op dat het ene blauw, groen of oranje het andere niet is. Het zou jammer zijn als je daar pas achter komt als alle spullen zijn geleverd.

Zelf je interieur aanpassen

In het kader van duurzaamheid kun je natuurlijk ook zelf je meubels een make-over geven. Zo kun je een saaie zwarte bank omtoveren tot een hip interieur item met een bankhoes of grand foulard. Datzelfde kan met stoelen. Ook voor eetkamerstoelen zijn er kleurrijke hoezen te koop. Groot voordeel is dat je de kleur per seizoen kunt wijzigen. Warme kleuren voor de herfst en de winter en frisse lichte kleuren als het voorjaar aanbreekt.

Inspiratie opdoen voor een nieuw interieur

Wil je inspiratie opdoen dan kan dat prima bij een online interieur winkel in Maastricht. Als je thuis alvast de basis bepaalt van wat je mooi vindt en wat binnen je budget past, dan maakt dat het kiezen een stuk makkelijker. Een adviseur in een fysieke winkel kan je op die manier ook een stuk sneller helpen. Het heeft niet zoveel zin om meubels te laten zien die boven je begroting gaan of absoluut niet jouw smaak zijn. Houd er rekening mee dat meubels niet altijd uit voorraad leverbaar zijn. Soms moet je rekening houden met een levertijd van gemiddeld 6 tot 8 weken. Wacht dus nog even met je oude bank naar de stort te brengen of te verkopen.

 

 Door: Advertorial