Naar nieuwsoverzicht

Steeds meer huizen hebben een airco; wat zijn de voordelen?

11 juli 2024

Enkele decennia geleden was airconditioning nog iets dat je alleen aantrof in winkels, kantoren en dure villa’s. Voor gewone huizen was het geen optie. Niemand dacht er ook over na. Als het in de zomer warm was dan had je daar maar gewoon mee te dealen. ’s Avonds de deuren open zetten als het afkoelde en ’s nachts de ramen openzetten met een hor tegen de insecten was de enige optie. Maar vandaag de dag is het sentiment aan het veranderen. In steeds meer woningen wordt airconditioning geïnstalleerd. En dat is niet zo vreemd.

Airco2

Koel in de zomer, warm in de winter

De meeste mensen kennen de airco vanwege zijn vermogen om de temperatuur tijdens warme zomerdagen te laten dalen tot een aanvaardbaar niveau. Maar wat niet iedereen weet is dat je met een airco de temperatuur in huis ook kunt laten stijgen. In de zomer is dat natuurlijk niet nodig, maar in de winter kan het wel degelijk van pas komen. Je huis opwarmen met de airco is soms goedkoper dan de gas gestookte cv ketel aan het werk te zetten .Een airconditioning is natuurlijk geen kachel. Je kunt je huis niet opwarmen van 10 graden naar 20 graden. Maar de airco kan de temperatuur wel een paar graden laten stijgen. Als de gewenste temperatuur is bereikt schakel je het systeem weer uit. Dit is ideaal voor huizen die slecht zijn geïsoleerd en waar het dus veel energie kost om de temperatuur op peil te krijgen. De airco heeft dit veel sneller voor elkaar. Als je maar één ruimte wilt verwarmen en de rest van het huis niet, dan is het zeker het overwegen waard om hiervoor een NuKoel airco te gebruiken.

De zomers worden steeds warmer

Feit is dat het klimaat in Nederland steeds zachter wordt. Ook al is niet elke zomer een aaneenschakeling van zonnige dagen, over het algemeen stijgt de temperatuur. Dat zien we vooral in de winter, omdat het nog maar zelden hard vriest. Daarnaast valt er ook meer regen, afgewisseld met soms lange droge periodes. Dit vraagt om de nodige aanpassingen om ook in de verdere toekomst het leven aangenaam te houden. Het heeft ook tot gevolg dat meer mensen in Nederland aan klimaatbeheersing doen in huis. Goede isolatie doet al veel. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen warm in de winter maar ook koel in de zomer. Met een airco kun je het klimaat in huis nog verder naar je hand zetten. De meeste huizen hebben alleen airco in het woongedeelte. Maar het is mogelijk om dit ook in andere vertrekken te realiseren.

Vraag een offerte aan voor een comfortabel huis

Als je ook wilt genieten van een comfortabel huis, het hele jaar door, dan is een airco wellicht een goed idee. Je kunt hiervoor het beste een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders. Ga daarbij niet alleen af op de laagste prijs maar beoordeel ook zorgvuldig de geleverde apparatuur en de geboden service.

 

Door: Advertorial