Naar nieuwsoverzicht

Plannen voor een aanbouw? Denk dan van tevoren al aan de juiste raamdecoratie

22 oktober 2021

Plannen voor een aanbouw Denk dan van tevoren al aan de juiste raamdecoratie

ADVERTORIAL - Veel mensen denken hier namelijk pas naderhand aan, maar dan is de keuze vaak een stuk beperkter of is jouw ideale type raamdecoratie zelfs niet eens praktisch of haalbaar. Kortom, de keuze van de aanbouw en het type ramen en deuren zijn behoorlijk bepalend in de opties van verschillende soorten raamdecoraties. Heb je van tevoren al een sterke voorkeur voor een bepaald type raamdecoratie, houd daar dan rekening mee bij het ontwerpen van de aanbouw.

 

Bedenk welke woonstijl je wil doorvoeren

Allereerst is het dus belangrijk van tevoren te bedenken welke woonstijl je wilt doorvoeren in je aanbouw. Zowel de afwerking van de aanbouw als de inrichting en styling ervan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een schuifpui komen hier andere type raamdecoraties bij kijken dan bij schuifdeuren. En dan hebben we het niet alleen over de looks, maar ook over de praktische zin.

 

Schuifpui

Wil je graag een schuifpui, dan is het goed om te weten dat vouwgordijnen hier niet praktisch of simpelweg niet mogelijk zijn. Daarentegen passen verticale jaloezieën, gewone gordijnen of paneelgordijnen hier wel perfect bij. Paneelgordijnen hebben een wat modernere en strakkere uitstraling, en met jaloezieën en gewone gordijnen kun je qua stijl eigenlijk alle kanten op. Dit komt omdat je door de brede keuze aan materialen, kleuren en diktes eigenlijk altijd wel een uitvoering kunt samenstellen die past bij jouw woonstijl.

 

Openslaande deuren

Ga je toch liever voor openslaande deuren, dan zijn weer andere opties interessant qua raambekleding. Bij openslaande deuren kun je uiteraard kiezen voor gewone gordijnen, maar ook voor plisségordijnen. Die laatste kun je zowel naar boven als beneden in- en uitschuiven, zodat je bijvoorbeeld ook alleen het midden van de ruit kunt afschermen. Wil je hier nog wat extra warmte en sfeer aan toevoegen, dan kun hier extra overgordijnen aan toevoegen. Tot slot zijn ook vouwgordijnen zeer geschikt als raamdecoratie voor openslaande deuren. Deze zijn niet alleen praktisch, maar hebben bovendien een ontzettend sfeervolle uitstraling. In dat geval kun je het best je vouwgordijn op maat laten maken, zodat de raamdecoratie perfect aansluit op jouw aanbouw. Overigens heb je zelf de keuze of je het vouwgordijn uit één lang stuk laat maken, of uit verschillende delen. Beide opties hebben zo hun voordelen. Het is maar net wat jij fijn vindt: met één handeling de hele raampartij kunnen bedekken, of de gordijnen deels kunnen sluiten.

Zo. Nu je goed voorbereid de raamdecoratie-opties hebt bekeken, kun je aan de slag met jouw uitbouw. Wij zijn benieuwd naar het resultaat! 

Dit artikel is aangeleverd door onze contentpartner DB-Online Marketing.