Naar nieuwsoverzicht

Nieuwe schutting: kant-en-klaar of do-it-yourself?

21 april 2022

ADVERTORIAL - Is jouw tuin toe aan een nieuwe schutting? Dan kun je dit op verschillende manieren oplossen. Er zijn talloze prachtige schutting delen verkrijgbaar waarmee je eenvoudig een stevige tuinafscheiding hebt staan. Heb je affiniteit met klussen en ben je op zoek naar een nieuw project? Dan is een schutting zelf bouwen misschien wel een optie. Hieronder lichten we een aantal aandachtspunten toe bij het maken van je keuze.

Nieuwe schutting

Do-it-yourself

Het zelf maken van een schutting is een mooie uitdaging met een aantal voordelen. Zo is het aanschaffen van tuinhout planken in de meeste gevallen goedkoper dan het kopen van volledige tuinschermen. Hierdoor ben je voordeliger uit, of kun je kiezen voor een duurdere houtsoort die dan toch nog binnen het budget past. Daarnaast geniet je van meer vrijheid wat betreft de uitstraling van de schutting en kan deze volledig naar eigen wens gemonteerd worden.

Om de tuinafscheiding iets gemakkelijker in elkaar te zetten, kun je ook kiezen voor houten rabatdelen. Dit zijn planken voorzien van een messing en groef, waardoor de rabatplanken eenvoudig in elkaar geschoven kunnen worden. Hierbij hoef je alleen de onderste plank vast te schroeven, zodat de rest van de planken nog ruimte heeft om te werken.

Kant-en-klare tuinschermen

Hoewel het zelf maken van een schutting de meeste mogelijkheden biedt, zijn er tegenwoordig enorm veel tuinschermen beschikbaar. Schermen van hardhout, Douglas, grenen of composiet, maar ook natuurlijke schuttingen van bijvoorbeeld kokos of wilgentenen. Deze tuinschermen zijn eenvoudig te plaatsen tussen bijpassende palen van hout met schermsteunen. Voor meer stevigheid en een afwisselende look kun je ook kiezen voor betonnen palen. Hier zijn weer speciale bevestigingssets beschikbaar die voor een extra stevige constructie zullen zorgen.

Wanneer je kiest om tuinschermen aan te schaffen, kun je deze ook door professionals laten plaatsen. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste plaatsing en ben je geen tijd kwijt aan het zelf monteren van de schutting. Zeker met specifieke wensen kan het goed zijn om dit met een professional te overleggen, zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn en je niet voor verrassingen komt te staan. Vind de professional die bij je past eenvoudig in de zoek- en vind-module van bouwnu.nl 

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden voor het monteren van een nieuwe schutting, waarbij je het zo eenvoudig of uitdagend kunt maken als je zelf wil. Zelf aan de slag door tuinhout te kopen of kant-en-klare tuinschermen aanschaffen en die laten monteren in jouw tuin. Welke keuze je ook maakt, contact opnemen met een houtleverancier over de mogelijkheden is altijd een goed idee. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.