Naar nieuwsoverzicht

Moderne make-over voor je woonkamer: 4 tips voor een stijlvolle restyling

14 december 2022

PARTNERBIJDRAGE - Wanneer je je woonkamer wilt restylen, kan het lastig zijn om te bepalen welke richting je op wilt. Je wilt natuurlijk een stijlvolle, moderne ruimte, maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we je 4 tips voor een restyling die garant staat voor een chic en stijlvol resultaat.

Lichte kleuren

Kamerhoge deuren zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel als het gaat om het creëren van een open en ruimtelijke woonkamer. Kies voor een lichte kleur voor de deuren en ramen om het licht optimaal te laten binnenkomen. Een lichte vloer is ook een goede optie om het ruimtelijke effect te vergroten. Een mooie, lichte vloer geeft je woonkamer een moderne uitstraling. Licht is een belangrijk element in een moderne woonkamer. Zorg ervoor dat je genoeg (natuurlijk) licht krijgt door je ramen vrij te houden van gordijnen of jaloezieën. Als je wilt, kun je er wel voor kiezen om een mooie licht-doorlatende vitrage te hangen. Op die manier heb je nog wel privacy, maar komt er toch genoeg licht naar binnen.

Woonkamer make over

Minimalistische accessoires

In een moderne woonkamer is het belangrijk om de accessoires minimalistisch te houden. Kies voor strakke en eenvoudige vormen in materialen als hout, staal of glas. De kunst is om niet te veel in één keer te doen. Een paar eenvoudige, strakke accessoires zijn genoeg om je woonkamer een stijlvolle en moderne uitstraling te geven. Je kunt natuurlijk wel iets aan de muur hangen, maar zorg dat het niet te druk is. Kindertekeningen hang je idealiter gezien in de keuken op een speciaal bord, in plaats van op jouw mooie nieuwe woonkamerdeur van topdeuren.nl. 

Domotica

Domotica is de toekomst en steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te voorzien van domotica-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat die je via je smartphone of tablet kunt bedienen, of verlichting die je aan- en uit kunt schakelen via een app. Domotica maakt je leven gemakkelijker en geeft je woonkamer een moderne en high-tech uitstraling. Maar let wel op: te veel domotica kan ook een negatief effect hebben op je woonkamer. Kies dus met zorg welke apparaten je aanschaft en zorg dat je niet overloopt van de technologie.

Functionele meubels

Minimalistische, strakke meubels zijn niet alleen stijlvol, maar ook erg functioneel. Een strakke, moderne bank is niet alleen lekker om op te zitten, maar neemt ook minder ruimte in beslag dan een traditionele bank. Een eettafel met glazen tafelblad is ook een mooie optie. Glazen meubels zijn niet alleen stijlvol, maar ook makkelijk in onderhoud. Een ander voordeel van strakke, moderne meubels is dat ze makkelijk te combineren zijn met andere meubels en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een bank in een neutrale kleur en combineer die met een paar felgekleurde kussens. De combinatie van strakke meubels met zo hier en daar kleurrijke accessoires is een echte trend op het gebied van woonkamer-inrichting.