Naar nieuwsoverzicht

Je woning verhuren aan expats is een goed idee

13 november 2023

Stel. Je hebt een mooi project aangeboden gekregen. Het project van je dromen! In Roemenië, IJsland of Spanje. Dan weet je dat je de komende tijd in het buitenland zult verblijven. Dan kun je twee dingen doen: alle schepen achter je verbranden, je huis en inboedel verkopen en in het buitenland helemaal opnieuw beginnen óf je huis met daarin de meubels verhuren aan iemand die juist weer voor een project in Nederland is vanuit het buitenland. En ja, daar is echt een markt voor. Tijdelijk verhuren woning is echt een goed idee. Je hebt dan altijd weer een thuis om naar terug te keren en ondertussen verdien je er ook nog een lekker zakcentje aan. Natuurlijk is het dan wel van belang waar je woning staat.

tijdelijk verhuren

Lokatie, lokatie, lokatie

Veel mensen die voor een tijdelijke baan naar Nederland komen, willen graag in de Randstad wonen. Dat is logisch, daar zijn immers de meeste banen te vinden. Maar woon jij nu niet in de Randstad maar in een totaal ander deel van Nederland, dan is het niet gezegd dat jij je woning niet kunt verhuren. Om dat voor elkaar te krijgen, is het wel heel handig om contact op te nemen met een specialist in het verhuren van woningen aan expats.

Zij regelen niet alleen betrouwbare huurders voor je, maar zorgen er, als een soort van huismeester, ook voor dat jouw huis in goede staat blijft. Vertrekt een huurder voortijdig? Dan zorgen zij ervoor dat jouw huis nooit te lang leeg blijft staan. Je weet dus dat er goed voor je huis wordt gezorgd. Waar in Nederland het ook staat!

Investeren in vastgoed blijft interessant

Heb je geld “over”? Dan kun je daar van alles mee doen. Alle dagen uit eten, ieder jaar een nieuwe auto, beleggen óf je koopt een pand als investering. Vastgoed investeren is nog steeds een goed idee. Al is het natuurlijk wel van groot belang dat je dat vastgoed aanschaft in de juiste regio. Je zult gedegen onderzoek moeten doen naar werkgelegenheid, woon- en reisgedrag en natuurlijk naar de opbrengst. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken, zeker als je nieuw bent in het investeren in vastgoed. Door de juiste verhuurmakelaar in de arm te nemen, weet je zeker dat jouw pand niet alleen altijd verhuurd is, maar ook dat het onderhoud altijd up-to-date blijft. Geen gedoe, wel de opbrengsten!

Door: Partnerbijdrage