Naar nieuwsoverzicht

Hoe zorg je voor extra passief inkomen bij vastgoed?

20 september 2023

Klinkt het voor jou aantrekkelijk om geld te verdienen zonder hier inspanning voor te leveren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een passief inkomen. Het voordeel hiervan is dat het niet gebonden is aan tijd. Het levert een meerwaarde op aan je inkomen, ook als je een tijd niet werkt. Passief inkomen zorgt voor financiële stabiliteit en vrije tijd. In sommige gevallen zorgt het er zelfs voor dat je minder hoeft te werken of eerder met pensioen kunt gaan. Het klinkt dus erg aantrekkelijk! Ben je benieuwd hoe je extra passief inkomen kunt krijgen? We vertellen het hier. 

Verdiep je in vastgoed

Koop een appartement om te verhuren zodat je elke maand huuropbrengsten ontvangt. Soms is er wat papierwerk nodig, maar buiten dat hoef je niet veel te doen. De waardestijging van een pand kan ervoor zorgen dat het meer oplevert dan je ervoor moet betalen. De gemiddelde inflatie gaat omhoog en dat betekent dat elk jaar het passief inkomen toeneemt. Kijk of je de appartementen die je wilt gaan verhuren ook duurzaam maakt. Wil je energie wekken op een duurzame manier? Zonnepanelen zijn daarvoor de oplossing. Verhuur je een appartement met een schuin dak en is het moeilijker om zonnepanelen te laten installeren? Check dan bij een zonnepaneel bedrijf hoe zij te werk gaan bij een zonnepanelen montagesysteem schuin dak

zonnepanelen

Investeer in energie

Ga slim met het passief inkomen om en kijk hoe je verder nog kunt investeren in energie. Het investeren in zonnepanelen is verstandig omdat je dan meer kunt vragen voor de huur of de servicekosten. Kijk ook naar andere mogelijkheden om te investeren in energie besparing. Isolatie is een goede investering om duurzaam te wonen. Kies voor een spouwmuurisolatie, dakisolatie of dakisolatie om CO2 te besparen. Het is mogelijk om subsidies te krijgen voor een isolatie of het plaatsen van zonnepanelen. De overheid biedt deze forse subsidies aan en daardoor verdien je geld met deze investeringen. 

Besteed aandacht aan de projecten 

Ben je van plan om je op meerdere panden te richten? Bedenk vooraf dan goed hoe je deze projecten gaat aanpakken. Zorg dat je jezelf niet alleen beperkt tot appartementen, maar kijk ook naar andere vastgoedtypes. Studentenkamers of vakantieverblijven kunnen ook interessant zijn en veel geld opleveren. Betrek de juiste partners bij de projecten zodat alles goed en soepel verloopt. 

Vind je het interessant om je te verdiepen in vastgoed? Kijk dan naar de mogelijkheden om extra geld te verdienen.

 

Door: Partnercontent