Naar nieuwsoverzicht

Een interieur dat past bij je nieuwe woning: tips voor een succesvolle verbouwing

23 mei 2023

PARTNERARTIKEL - Als je net een nieuw huis hebt, wil je natuurlijk dat het hele interieur matcht met jouw stijl en persoonlijkheid. Maar, het kan best overweldigend zijn om te beslissen wat je allemaal gaat verbouwen. En al die keuzes die je maakt, bepalen uiteindelijk hoe je huis eruitziet. Geen zorgen, wij hebben de tips voor je om de juiste beslissingen te maken. Lees mee en ontdek hoe je jouw droominterieur ontwerpt voor je nieuwe woning! 

interieur

Maak een plan

Het eerste wat je wilt doen is een plan maken. Het is belangrijk om te weten welke ruimtes je wilt aanpakken en hoe je het wilt gaan doen. Maak een lijst van alles wat je wilt veranderen en onderzoek wat de mogelijke opties zijn. Wanneer je een plan hebt, wordt het makkelijker om keuzes te maken tijdens de verbouwing. Wil je bijvoorbeeld nieuwe meubels zoals een nieuwe hoekbank, eetkamer tafel of dressoir? Of kies je liever voor tweedehands materialen? Alles kan en mag! 

Zoek naar inspiratie

Je kunt veel inspiratie opdoen op het internet. Bekijk verschillende interieur blogs en -websites. Maak een lijst van de interieurstijlen en kleurenpaletten die je aanspreken. Als je weet wat jouw stijl is, kun je makkelijker beslissingen nemen over kleuren, meubels en accessoires. Het is ook nog eens leuk om te doen! En wellicht raak je geïnspireerd om je favoriete meubels te kopen bij een fysieke meubelwinkel. 

Kies voor duurzame materialen

Het is verstandig om te investeren in duurzame materialen voor jouw interieur. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar het zal je op de lange termijn ook geld besparen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer in plaats van tapijt. Hout gaat langer mee en is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Win-win! 

Houd rekening met de verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp. Overweeg de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimtes en hoe het zich gedurende de dag verspreidt. Kies voor verschillende soorten verlichting en creëer verschillende sferen. Denk aan lampen, spotjes en verlichting in kasten.

Blijf bij jezelf 

Het allerbelangrijkste bij het inrichten van je woning is natuurlijk dat het persoonlijk is. Kies voor wat accessoires die goed bij jou passen. Hang wat foto’s op en zoek wat mooie kunstwerken voor aan de muur. Zolang jij je thuis voelt in je nieuwe huis is het helemaal goed! 

Het is een hele klus om het perfecte interieur te ontwerpen voor jouw nieuwe woning. Maar met een goed plan, inspiratie, duurzame materialen, goede verlichting en persoonlijke elementen, kun je een interieur creëren waar je trots op kunt zijn. Vergeet niet dat het belangrijk is om keuzes te maken waar je op de lange termijn blij mee bent. Als je er vol voor gaat, krijg je een interieur dat perfect past bij jouw nieuwe woning. Succes!