Naar nieuwsoverzicht

Dit is waarom elektrische palletwagens de toekomst zijn voor magazijnen

21 april 2023

PARTNERCONTENT - Het gebruik van elektrische palletwagens is een groeiende trend in magazijnen over de hele wereld. Met hun lage onderhoudskosten, efficiëntie en milieuvriendelijkheid bieden deze voertuigen een aanzienlijke upgrade ten opzichte van traditionele handmatige palletwagens. In dit artikel zullen we bespreken waarom elektrische palletwagens de toekomst zijn voor magazijnen en hoe ze bijdragen aan het verbeteren van de logistieke processen. Wil je alvast wat meer informatie? Klik dan op deze link

palletwagen

Efficiëntie en snelheid

Elektrische palletwagens hebben een hogere efficiëntie en snelheid dan traditionele handmatige palletwagens. Dit komt doordat ze in staat zijn om zwaardere lasten te tillen en sneller te manoeuvreren. Elektrische palletwagens hebben ook de mogelijkheid om in smalle ruimtes te manoeuvreren en kunnen zelfs op hellingen rijden zonder problemen. Dit resulteert in minder tijdverlies en minder fysieke inspanning voor de magazijnmedewerkers.

Lagere onderhoudskosten

In vergelijking met traditionele handmatige palletwagens hebben elektrische palletwagens lagere onderhoudskosten. Elektrische palletwagens vereisen geen olieverversing, filtervervanging of riem- en kettingonderhoud. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar vermindert ook de stilstandtijd van de palletwagens. Elektrische palletwagens hebben ook minder slijtage van de banden en de remmen, wat betekent dat ze minder vaak moeten worden vervangen.

Milieuvriendelijkheid

Elektrische palletwagens zijn ook milieuvriendelijker dan traditionele handmatige palletwagens. Dit komt doordat ze geen schadelijke uitstoot produceren en geen brandstof nodig hebben. In plaats daarvan worden elektrische palletwagens aangedreven door oplaadbare batterijen, die gemakkelijk kunnen worden vervangen of opgeladen. Dit zorgt niet alleen voor een schonere werkomgeving, maar draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor in elk magazijn. Elektrische palletwagens zijn veiliger dan traditionele handmatige palletwagens omdat ze uitgerust zijn met een aantal veiligheidsfuncties, zoals remmen en waarschuwingslichten. Deze functies zorgen ervoor dat de bestuurder veilig en efficiënt kan manoeuvreren door het magazijn en minimaliseren het risico op ongevallen.

Tot slot

Een palletwagen elektrisch van STILL biedt een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele handmatige palletwagen. Ze zijn namelijk efficiënter, sneller, milieuvriendelijker en veiliger, terwijl ze ook lagere onderhoudskosten hebben. Als u op zoek bent naar een manier om uw logistieke processen te verbeteren, dan is de overstap naar elektrische palletwagens zeker de moeite waard.