Naar nieuwsoverzicht

De badkamer verbouwen: hier kun je op letten

24 juni 2024

De badkamer is een ruimte in de woning waar je ongemerkt veel tijd doorbrengt. Daarom moet de badkamer een prettige ruimte zijn waar je je lekker kunt ontspannen. Voldoet jouw badkamer in jouw woning in Utrecht nog niet aan al jouw eisen en wil je deze graag verbouwen? Dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten: hieronder zetten we het voor je op een rij.

Badkemers

1. Doe inspiratie op

Hoe wil je dat jouw nieuwe badkamer in jouw Utrechtse woning eruit gaat zien? Het is slim om van tevoren veel inspiratie op te doen. Zo krijg je een beeld bij wat je mooi vindt en juist niet. Lees bijvoorbeeld magazines door of ga naar een fysieke winkel. Je hebt verschillende badkamerstijlen, denk bijvoorbeeld aan de zen-badkamer met natuurlijke materialen of juist een strakke badkamer met zwarte details. Het is ook slim om een budget met jezelf af te spreken. Met een budget voor ogen kun je bepaalde keuzes maken van wat wel en niet haalbaar is in de badkamer, en dat maakt de zoektocht wellicht net iets makkelijker.

2. Laat vakmannen komen

Het is belangrijk om op tijd vakmannen te regelen die de badkamer voor jou gaan renoveren. Zo komt er bij een badkamerrenovatie veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het leiding- en afvoerwerk. Misschien wil je dat er een bad in de badkamer komt, of wordt de douche verplaatst. In dat geval is een loodgieter onmisbaar, die de leidingen kan aanleggen en de sanitaire voorzieningen voor jou aansluit. Ga daarom op zoek naar een loodgieter Utrecht bij jou in de buurt die deze klus voor jou wil klaren. Het is slim om op zoek te gaan naar een loodgieter dichtbij: mocht er wat misgaan, dan kan de loodgieter snel langskomen. Naast een loodgieter kun je ook denken aan een tegelzetter en een elektricien.

3. Aan de slag

Het is belangrijk om een plattegrond te maken van hoe jouw badkamer eruit moet komen te zien. Dit geeft houvast voor de vakmannen, maar natuurlijk ook voor jezelf. Denk hierbij goed na over de indeling van de badkamer. Vervolgens kun je gaan beginnen met het slopen van jouw huidige badkamer, maar zorg er ook voor dat je duidelijke afspraken hebt gemaakt met de vakmannen. Je wil natuurlijk niet wekenlang wachten totdat de badkamer uiteindelijk kan worden opgebouwd. Een planning met afspraken die goed op elkaar aansluiten is bij het verbouwen van een badkamer een must.

 

Door: Advertorial