Naar nieuwsoverzicht

Beste Bouwer(s) 2022 en Beste Verbouwer 2022 bekend!

9 februari 2023

Zoetermeer, 9 februari 2023 – Vergelijkingswebsite Bouwnu.nl organiseerde vandaag tijdens de BouwBeurs voor de zevende keer op rij de verkiezing Beste Bouwer(s) en Beste Verbouwer van het Jaar.

In de categorie Beste Bouwer (10-49 reviews) is Bajo Bouw & IJzerwerken de winnaar. Voor bouwers die jaarlijks 50 of meer reviews ontvangen bestaat een aparte categorie, omdat het hier vaak gaat om seriematige bouwers. Dit jaar staat HMU Olsthoorn – ThuisinBouwen op de eerste plek in die klasse. En de Beste Verbouwer is opmerkelijk; het is namelijk wederom Bajo Bouw & IJzerwerken, die het afgelopen jaar in zowel nieuwbouw als verbouw hoge ogen scoorde. Deze twee bouwbedrijven ontvingen in 2022 gemiddeld de hoogste beoordelingen van kopers van nieuwbouwwoningen en consumenten die een verbouw lieten realiseren.

De uitreiking van de begeerde prijzen vond plaats in het BouwBeurs Nieuwscafé van vakblad Aannemer. Alle genomineerden kregen tijdens een talkshow-sessie de gelegenheid iets te zeggen over hun prestaties, waarna Edwin Groot, directeur bouwnu.nl, in zijn felroze colbert – als knipoog naar het logo van het merk – de winnaars bekendmaakte. 


IMG 3257

Door klanten beoordeeld

Bouwbedrijven die actief zijn in nieuw- en verbouw profileren zich op bouwnu.nl zodat ze door hun klanten beoordeeld kunnen worden met reviews. Klanten geven op verschillende onderdelen een cijfer en er wordt per bouwbedrijf een overall score prominent getoond op www.bouwnu.nl.

Reviews over nieuwbouw en verbouw

Bouwbedrijven die zowel werkzaam zijn in nieuwbouw als verbouw kunnen feedback krijgen op beide expertises. Bij het bepalen van de Beste (Ver)Bouwer van 2022 is per prijs onderscheid gemaakt tussen de reviews met betrekking tot nieuwbouw en verbouw.


Beste Bouwer(s) 2022 

In de twee categorieën voor de Beste Bouwer verkiezing hebben onderstaande bedrijven een podiumplaats gekregen, op basis van de beoordelingen van kopers in 2022.

10 - 49 reviews
1e plaats: Bajo Bouw & IJzerwerken
2e plaats: Aannemersbedrijf Kuipers
3e plaats: M2 Bouw

50 of meer reviews
1e plaats: HMU Olsthoorn – ThuisinBouwen
2e plaats: Heilijgers
3e plaats: ABB Bouwgroep B.V.


Beste Verbouwer 2022

In deze categorie gaat het sec om de feedback op prestaties van verbouw-activiteiten. Opmerkelijk is dat Bajo Bouw & IJzerwerken ook hier de eerste positie inneemt. 

10 of meer reviews
1e plaats: Bajo Bouw & IJzerwerken
2e plaats: Riezebos Bouwbedrijf
3e plaats: Aannemersbedrijf RJ Bouw- en vastgoed


Reacties winnende bouwbedrijven

Op de vraag waarom deze bouwbedrijven hoge beoordelingen ontvangen van consumenten op bouwnu.nl, geven ze verschillende antwoorden, met als gemene deler: verwachtingsmanagement met duidelijke communicatie.  

Beste Bouwer 2022 (50 of meer reviews)
Ard Dunnink, directeur ThuisinBouwen: “Het is een geweldig mooie bevestiging dat we met het hele team goed bezig zijn! Voor ons is het heel belangrijk om de waardering van de klant te peilen; we doen dat proactief tijdens de hele klantreis; van kopersadvies en bouw tot en met de service. ThuisinBouwen heeft vier bouwbedrijven die allemaal het ThuisinBouwen Inspiratiecentrum gebruiken. Ook met onze ThuisinBouwen vestiging HMU Olsthoorn uit de De Lier weten we de verwachtingen voor de klant daarmee optimaal te schetsen; what you see is what you get. Voor ons niet meer dan logisch: we nemen de klant graag mee bij de hand in de vele keuzes die hij moet maken. Die service, en vooral de communicatie gedurende het hele traject, wordt duidelijk gewaardeerd!”

IMG 3233 

Beste Bouwer 2022 (10-49 reviews) én Beste Verbouwer 2022 (>10 reviews)
Wout Jansen Holleboom, mede-eigenaar Bajo Bouw & IJzerwerken uit Mariënheem: “We zijn bijzonder trots op deze titel, zowel die van Beste Bouwer als Beste Verbouwer. Te meer omdat bouwnu.nl een onafhankelijk platform is waar de klanten vertrouwen in hebben – het zegt echt iets. Daarom zijn we vanmorgen met 70 man naar de Jaarbeurs afgereisd in een grote touringcar. We doen het tenslotte met z’n allen, dus vieren we het ook samen met aansluitend een diner. Het is echt geweldig om die waardering van de klant te ontvangen. Zowel bij nieuwbouw als bij verbouw gaat het erom dat je het proces naar voren haalt, als het gaat om verwachtingen. Communicatie is daarin essentieel. We gaan niets uit de weg, blijven in gesprek en handelen tot de klant tevreden is. Het geheim van de smid is dat iedereen in het bedrijf de doelstellingen kent van elk project. Je kunt dat aan de voorkant met de opdrachtgever regelen, maar het zijn de jongens op de bouw die het moeten doen. We hebben het dus echt aan hen te danken dat we deze twee eretitels mogen dragen dit jaar!”

IMG 3251