Naar nieuwsoverzicht

Zo bespaar je ruimte in je studio of appartement

4 september 2024

Wonen in een studio of appartement waar elke vierkante meter telt? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om je plekje functioneel en gezellig in te richten zonder dat het al snel een rommeltje wordt. Gelukkig zijn er een paar slimme trucjes waarmee je meer uit je kleine ruimte haalt, zodat je je huisje net dat beetje extra kunt geven. Hier lees je hoe je jouw studio of appartement in een handomdraai groter laat lijken.

inrichting2

Multifunctionele meubels als je beste vriend

Multifunctionele meubels zijn dé oplossing voor iedereen die wat ruimte tekortkomt. Denk bijvoorbeeld aan een 2 persoons slaapbank die overdag lekker zit en ’s avonds in een comfortabel bed verandert. Ideaal voor kleine ruimtes omdat je zowel kunt zitten als slapen zonder dat het extra ruimte kost. Perfect ook als je graag gasten ontvangt, maar geen extra slaapkamer hebt. En kijk eens naar meubels met extra opbergruimte. Een bank met ingebouwde lades of een bed met een lade eronder zijn echte ruimtewinners. Je spullen liggen niet in de weg en je woonkamer blijft netjes en overzichtelijk. Ook een 2 5 zitsbank kan een slimme keuze zijn; niet te groot, maar wel lekker comfortabel en met een strak design dat niet te veel plek opeist.

Werk de hoogte in met slimme opberg trucs

Heb je ooit naar je muren gekeken en gedacht: wat kan ik daar eigenlijk allemaal mee doen? De hoogte van je kamer wordt vaak vergeten, maar kan je zó veel extra ruimte opleveren. Hang wandplanken op, zet hoge kasten neer of kies voor ophangsystemen voor je keuken- en badkamer benodigdheden. Open planken zijn perfect om je mooiste spullen uit te stallen, zoals boeken, planten of foto’s. En hangkasten kunnen die vervelende rondslingerende spullen verbergen zonder dat ze kostbare vloerruimte innemen. Zo blijft je vloer vrij en ziet je kamer er meteen ruimer uit. Daarnaast zijn haken of ophangsystemen aan deuren of muren ideaal om jassen, tassen of keukengerei aan op te hangen. Je interieur blijft opgeruimd en stijlvol, zonder dat je concessies hoeft te doen op je eigen smaak.

Creëer aparte hoekjes met speelse scheidingswanden

Misschien wil je verschillende hoekjes maken in je woning zonder muren te bouwen. Met speelse scheidingswanden zoals boekenkasten, gordijnen of room dividers kun je de ruimte in handige zones opdelen zonder de open sfeer van je studio of appartement te verliezen. Een boekenkast als scheiding is bijvoorbeeld een superleuke manier om je slaaphoek van de rest van je woonruimte te scheiden. Het zorgt voor wat privacy en extra opbergruimte. Gordijnen zijn ook een fijne, flexibele optie om je kamer naar wens in te delen. Je schuift ze gewoon open of dicht, afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt.

 

Door: Advertorial