Naar nieuwsoverzicht

Praktische tips voor als je wc verstopt zit

23 juli 2024

Het is behoorlijk vervelend als je toilet verstopt zit. In deze situatie is het belangrijk om rustig te blijven en goed na te denken over wat je doet. Als je de verkeerde handelingen verricht, kan de verstopping namelijk erger worden. Wij geven je een aantal praktische tips voor wanneer je wc verstopt zit. 

toilet

Maak gebruik van een ontstopper 

De ontstopper is speciaal gemaakt om dit probleem tegen te gaan. Wil je een ontstopper gebruiken? Zorg er dan voor dat er zich voldoende water in het toilet bevindt. Mocht dat niet het geval zijn, kun je zelf water toevoegen met behulp van een emmertje. Hierna kun je kun je de wc-ontstopper in de hals van het toilet duwen en aandrukken. Trek de ontstopper uit de hals en duw hem met een krachtige beweging terug. Op deze manier komt de verstopping als het goed is los, waarna je kunt doorspoelen. 

Maak gebruik van warm water 

Een andere manier om het toilet te ontstoppen is met behulp van heet water uit de kraan. Wacht tot het omhooggekomen water uit het toilet gezakt is en giet het hete water vervolgens in het toilet. Voeg nu een klein beetje afwasmiddel toe, zodat de vetten goed oplossen. Hierna kun je dit een tijdje laten inwerken. Is het water weggezakt, dan kun je nogmaals proberen om het toilet door te spoelen. Lukt dit niet, dan kun je ook een vloeibare ontstopper proberen. 

Gebruik een waterbestendige stofzuiger 

Op Tegeldepot kwamen we de handige tip tegen om een waterbestendige stofzuiger te gebruiken. Zorg hiervoor eerst dat er zich helemaal geen water meer in het toilet bevindt. Duw de stofzuiger vervolgens in de hals van het toilet. Breng hier oude doeken om aan en druk de stofzuiger aan om vacuüm te creëren. Met een beetje geluk komt de verstopping weer los. 

Schakel een expert in 

Als niets lijkt te werken, zit er niets anders op dan om een loodgieter in te schakelen. Deze beschikt over professionele materialen om de verstopping op een efficiënte manier te verwijderen. Heb je een vloeibare ontstopper gebruikt? Geef dit dan altijd aan in je telefoongesprek met de loodgieter. Een vloeibare ontstopper is namelijk bijtend, waardoor de loodgieter vaak enige tijd moet wachten of extra voorzichtig te werk moet gaan. 

 

Door: Advertorial