Naar nieuwsoverzicht

Wat je geregeld wilt hebben voordat de zomer begint

27 augustus 2024

Een nieuwe woning brengt veel klussen met zich mee, iets wat natuurlijk ook geldt voor renovatie klussen en het leggen van een nieuwe vloer, zoals een laminaat of PVC vloer. De meeste woningeigenaren verhuizen als het even kan zo net aan het begin van het voorjaar: het ideale moment om renovatiewerk en klussen uit te voeren. Er is veel meer daglicht vanaf april, je kunt de ramen weer openzetten bij verf werkzaamheden en als het een beetje meezit zijn de werkzaamheden klaar voordat de zomer begint. Het voorjaar is de de meest ideale periode voor klussen: dit geldt uiteraard ook voor de tuin. Wat je echt niet mag nalaten voordat de zomer begint, vertellen we je hier.

Voorjaar

Breekt het voorjaar aan? Zorg dat de volgende zaken op orde zijn:

Insectenwering

Halverwege maart kan het alweer zover zijn (afhankelijk van het voorjaarszonnetje en temperaturen boven de 12 graden ongeveer), de eerste insecten dienen zich weer aan. Wat je nu écht op orde wilt hebben zijn horren. Zorg ervoor dat je horren op maat aanschaft, pas dan ben je echt verzekerd van een goed sluitend hor met een lange levensduur. Horren schaf je voor jaren plezier aan. Met een goed stel horren houd je gore vliegen uit je huis, heb je geen last meer van muggen en komen er geen ongenode gasten als motten in je huis om zich daar permanent te vestigen - om over spinnen in het najaar nog maar te zwijgen ....

Tuin

De tuin onder handen nemen, het terras verhogen, bomen planten: allemaal dingen die je in het voorjaar doet, dat hoeven we niemand uit te leggen. Maar om onkruid alvast voor te zijn leg je bij voorkeur in februari de worteldoek al onder het terras of grindpad, zo elimineer je de kans dat onkruid, wat in maart al weelderig begint te groeien, kans krijgt zich te verspreiden over de rest van de tuin. Voorkomen is beter dan genezen; zorg ook direct voor een goede bodembedekker als hout- of kokossnippers. 

Overkapping

In het voorjaar, met de eerst prille zonnestraaltje, kunnen woningeigenaren met een terrasoverkapping alvast écht genieten van hun tuin. De zon warmt de overkapping lekker op, waardoor je van het vroege voorjaar tot het late najaar kunt genieten. Wie gekozen heeft voor een heuse uitbouw zal wel een vloer nog moeten aanleggen, in tegenstelling tot een overkapping, waar gewoon de tuintegels blijven liggen. Kies je voor je uitbouw overigens een laminaat of PVC vloer, of steen? Wij raden eerder aan om te kiezen voor PVC, of een vlondervloer van composiet. Zowel composiet als PVC zijn perfect waterbestendig. Een stenen vloer is dit natuurlijk ook, maar zowel PVC als een composiet vlonder is prettiger aan de voeten en is beter schoon te maken. Laminaat is beter geschikt voor echt in huis.

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat de laatste afronding in april plaatsvindt - maart en april zijn dé perfecte tuinklus maanden - en het voorjaar kan beginnen! 

 

Door: Partnerbijdrage