Naar nieuwsoverzicht

Waarom zou je een stalen hekwerk laten plaatsen?

1 oktober 2022

PARTNERCONTENT - Of het nou gaat om een bedrijfspand of een vrijstaande woning – een hekwerk is altijd een goed idee. Je geeft hiermee duidelijk de erfgrens aan en kunt ongewenst bezoek voorkomen. Maar waarom zou je moeten kiezen voor een stalen hekwerk in plaats van een ander type hekwerk? 

Stevig en duurzaam

Een stalen hekwerk is heel stevig en gaat hierdoor lang mee. Het is dus een duurzame aankoop. Het is dan wel van belang het hekwerk te combineren met palen van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Je hebt hierbij de keuze uit tussenpalen, hoekpalen en eindpalen.

heklwerk

Inbraakwerend

Een spijlen hekwerk van staal komt intimiderend over en kan hierdoor inbrekers buiten de deur houden. Kies voor een hoog hekwerk van minimaal 1,5 meter om het meteen lastiger te maken er overheen te klimmen. Als je het helemaal goed wilt aanpakken, kun je een dubbelstaafmat hekwerk van MT Hekwerken laten plaatsen. Dit sterke type hekwerk bestaat uit stalen staven, waarvan twee horizontaal en één verticaal. De ruimte tussen de staven is te smal om je voeten tussen te zetten en dus lastig te beklimmen.

Onderhoudsvriendelijk

Stalen hekwerken van goede kwaliteit worden voorzien van een coating. Hierdoor is het weersbestendig en onderhoudsvrij. Het materiaal zal niet gaan roesten en kan (in tegenstelling tot hout) ook niet rotten. Je maakt het gemakkelijk schoon met de tuinslang of een sopje en een spons.

Combineren met poorten

Een dubbelstaafmat hekwerk of spijlen hekwerk is te combineren met een bijpassende poort. Dit is niet alleen mooi voor de uitstraling, maar zorgt ook voor een veiliger eindresultaat. Je kunt kiezen voor een (enkele of dubbele) tuinpoort, draaipoort, inrijpoort of een looppoort. Check altijd of de poort is voorzien van hoogwaardige sloten. 

Breed toepasbaar

Stalen hekwerken zijn breed toepasbaar. Het is te gebruiken als erfafscheiding tussen vrijstaande woningen, geschikt als beveiliging van een magazijn of als omheining van een kantoorpand. Bovendien is het mogelijk om het robuuste hekwerk een groene uitstraling te geven. Het is heel goed te combineren met klimplanten. Zodra de planten dichtgegroeid zijn, krijgt het geheel een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Het stalen hekwerk zal veel beter beveiligen dan een standaard gaaspaneel dat normaal gesproken voor klimplanten wordt gebruikt.

Maatwerk oplossingen

Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken of om zelf een geschikt hekwerk samen te stellen? Dan is het verstandig om persoonlijk advies te vragen. Professionele bedrijven bieden altijd een maatwerk oplossing voor jouw situatie en kijken daarin mee naar wat bij jouw woning en wensen past!