Naar nieuwsoverzicht

Vier tips voor het ideaal inrichten van je thuiskantoor

8 september 2023

De laatste jaren is thuiswerken een stuk meer genormaliseerd. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om het werken vanuit kantoor en vanuit huis te combineren. Een optimaal ingericht thuiskantoor is daarom van groot belang. Met de juiste locatie en comfortabele meubels zorg je ervoor dat je thuis net zo hard aan het werk kunt als op kantoor. Benieuwd naar hoe jij jouw thuiskantoor zo efficiënt mogelijk inricht? Lees dan snel verder! 

thuiskantoor2

Een ruime locatie

Voor je de ruimte indeelt, kies je de locatie waar je je thuiskantoor wilt hebben. Kies een ruimte waar je je zo comfortabel mogelijk in voelt en je zo min mogelijk afleiding hebt. Het meest ideale is een aparte kamer, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan kun je ook kiezen voor een hoek op zolder of in de woon- of slaapkamer. Zorg er vooral voor dat de ruimte groot genoeg is voor de meubels en dat je je niet opgesloten voelt.

Ondersteunende meubels

Daarnaast zorgen de juiste meubels voor een fijne werkdag. Kies vooral kantoormeubelen die je op kantoor ook hebt staan; zo ben je ook thuis net zo effectief bezig. Een bureaustoel moet de juiste ondersteuning bieden en aanpasbaar zijn op jouw lichaam. Daarnaast ga je voor een bureau dat verstelbaar is waardoor je zowel staand als zittend kunt werken. 

Een rustige aankleding

Ook hebben de kleuren die je gebruikt invloed op de gemoedstoestand en productiviteit. In een thuiskantoor wil je vooral kleuren die je kalmeren en motiveren. Denk aan neutrale tinten, blauwtinten of aardetinten. Deze kleuren zullen je niet te veel afleiden. Zorg daarnaast voor een niet te drukke aankleding van de ruimte. Voeg een persoonlijke touch toe door middel van familiefoto’s of een gepersonaliseerde foto kalender: decoratief én functioneel!

Goede organisatie

Tot slot is een georganiseerde ruimte erg belangrijk. Houd je werkplek georganiseerd met behulp van lades en planken. Gebruik een whiteboard of prikbord om je te helpen herinneren aan belangrijke taken en deadlines. Zorg er daarnaast voor dat kabels en snoeren goed zijn weggewerkt om een rommelige uitstraling te voorkomen. Met een georganiseerde ruimte ga je een hoop drukte in je hoofd tegen! 

Met een juist ingericht thuiskantoor kun je optimaal aan het werk. Kies een rustige en open ruimte waarin je je niet opgesloten voelt. Kies daarnaast de juiste meubels die zorgen voor een goede ondersteuning. Ook verhoog je je werkprestaties met een rustig kleurenschema. Tot slot zorgt een goede organisatie ervoor dat je het hoofd koel houdt. 

 

Schermafbeelding 2023 10 30 om 19.42.08