Naar nieuwsoverzicht

Verantwoord verbouwen doe je zo!

10 april 2024

Het verbouwen van je eigen huis is natuurlijk een ontzettend mooi proces, dat gigantisch veel genoegdoening geeft. Echter, het is ook een grote verantwoordelijkheid. Het is daarom slim om een goede woonverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld een woonverzekering bij Allianz Direct, om zeker te zijn dat al dat werk niet voor niets is geweest. Zo pak jij jouw verbouwing zo verantwoord mogelijk aan!

verbouwing5

Goed verzekerd

Op een mooi nieuw verbouwd huis ben je natuurlijk ontzettend zuinig. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je een goede opstalverzekering hebt, zodat de kosten aan schade aan de vaste onderdelen van jouw huis, bijvoorbeeld die mooie nieuwe muur, gedekt zijn. Ga op zoek naar de goedkoopste woonverzekering, zodat je je niet helemaal suf betaalt.

Veilig

Het verbouwen zelf moet je zo veilig mogelijk aanpakken. Dat betekent een aantal dingen. Ten eerste is het belangrijk dat je je bewust bent van wat je wel en niet zelf kan. Zo is het voor de meeste doe-het-zelvers geen verstandig idee om zelf het dak op te gaan. Daarnaast is een veilige omgang met gereedschap belangrijk. Zet bijvoorbeeld altijd een veiligheidsbril op bij het gebruik van een boormachine of cirkelzaag. Draag een helm, werkschoenen, werkhandschoenen en een goede werkbroek om nare verwondingen te voorkomen. Tot slot heb je voor een veilige verbouwing echt een goede trap nodig. Ga niet op krukjes en stoelen staan, want dit kan nare ongelukken veroorzaken.

Duurzaam

De moderne verbouwer pakt zijn verbouwing zo duurzaam mogelijk aan. Dit betekent dat je kiest voor zo veel mogelijk natuurlijke materialen die lang meegaan en makkelijk te recyclen zijn. Daarnaast is het wenselijk als de materialen in eigen land, of op z’n minst continent geproduceerd zijn en niet met het vliegtuig naar hier moeten komen. Hout met een FSC-keurmerk is altijd een goed idee. Daarnaast zijn ook beton en metaal vaak goed te recyclen.

Praktisch

Tot slot wil je een verbouwing zo praktisch mogelijk houden. Het is en blijft immers een lange en vermoeiende onderneming. Het is daarom verstandig om bij grote projecten een goede aannemer in te huren die een hoop verantwoordelijkheden uit handen kan nemen. Doe je dat niet? Laat dan een goede bouwtekening maken en stel een helder stappenplan op met een planning wanneer je wat ongeveer gedaan wilt hebben en wie je daarvoor nodig hebt. Verbouwen is echt een project van de lange adem, dus discipline is echt vereist.

 

Door: Partnerbijdrage