Naar nieuwsoverzicht

Koop de juiste fauteuil voor je huis met deze tips

23 november 2022

PARTNERBIJDRAGE - Het ontwerpen van het interieur van je huis is niet compleet zonder de aankoop van de perfecte fauteuil. Of je hem nu wilt gebruiken als accent in de woonkamer, rond de eettafel of als bureaustoel, je wil de beste keuze maken. In dit artikel geven we je tips zodat je uiteindelijk een stuk krijgt dat een geweldige aanvulling is op je huis.

Stijl

Om een ​​samenhangende look voor je kamer te creëren  is het belangrijk om de juiste stijl te kiezen. Of het nou om een fauteuil gaat of om een kleine tafel van Eleonora waarmee je je thuiskantoor aankleedt, elk detail telt. Je wilt iets dat niet alleen past bij de andere meubels in je kamer, maar ook je persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. De kleuren, patronen en stof spelen allemaal een grote rol in het bepalen van de sfeer in een ruimte.

 fauteuil

Maat

Voordat je naar de meubelzaak gaat, meet je de ruimte op waar je je nieuwe fauteuil wilt plaatsen. Niets is zo vervelend als ontdekken dat de meubels die je hebt gekocht niet passen. Kijk ook naar het grotere geheel, of het formaat van de stoel in verhouding is met de overige meubelstukken. Let ook op de hoogte van de stoel. Als de fauteuil voor je eettafel is naast je eetkamerbanken, dan moet de hoogte passen bij de tafel en de bank. Hetzelfde geldt voor een bureaustoel, je wilt geen fauteuil die je niet onder je bureau kunt stoppen.
 

Kwaliteit

Overweeg voordat je de fauteuil mee naar huis neemt de kwaliteit van de materialen waarvan het is gemaakt. Zorg ervoor dat het de tand des tijds doorstaat en niet te snel kapot gaat. Wees niet bang om je leverancier te vragen naar de gebruikte materialen. Wat voor hout, wat voor kussen, wat voor stof, etc. Inspecteer de fauteuil grondig voordat je deze aanschaft. Weet waar het frame van gemaakt is en denk ook aan de bekleding. Het moet gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn, vooral als het intensief gaat worden gebruikt. 
 

Comfort

Je weet nu waar je je fauteuil moet neerzetten, hoe hij eruit moet zien en hoe hij moet passen bij de andere meubels. Maar vergeet niet dat het ook comfortabel moet zijn. Gebruik je de fauteuil voornamelijk om te lezen, om te werken of om te eten? Het doel van de stoel helpt je bij het bepalen van een aantal comfort-eigenschappen. Zo moet een bureaustoel ergonomische kenmerken hebben, zoals een rugleuning, armsteunen of misschien draaibare poten. Stoelen om in te lezen moeten stevig en gezellig zijn. Eetkamerstoelen moeten goed zijn opgevuld en gemakkelijk kunnen worden opgetild, omdat ze vaak in en uit worden geschoven. Zo wordt jouw fauteuil mooi en functioneel