Naar nieuwsoverzicht

Hoe kies je de juiste raambekleding voor een draaikiepraam?

13 september 2024

Het vinden van de juiste raambekleding voor een draaikiepraam kan een flinke uitdaging zijn. Dit komt vooral doordat het raam op verschillende standen te zetten is. Dit betekent gelukkig niet dat het onmogelijk is om hier de juiste raambekleding op te monteren. Er zijn namelijk verschillende stijlvolle opties die hierop geplaatst kunnen worden. Raambekleding draaikiepraam nodig en geen idee waar te beginnen of welke mogelijkheden er precies zijn? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

raambekleding

Jaloezieën

Jaloezieën worden tegenwoordig niet voor niets steeds vaker verkocht. Deze vorm van raambekleding is namelijk voor heel veel verschillende soorten ramen geschikt. Ze kunnen geheel op maat worden gemaakt in verschillende materialen. Hierdoor kan de raambekleding niet alleen naar wens worden aangepast, maar ook nog eens extra stevig op het kiepraam worden bevestigd. Daardoor blijft het altijd goed zitten. Zelfs als het raam verschillende kanten op geopend of gekanteld wordt.

Jaloezieën zijn in hout, aluminium en pvc verkrijgbaar. Het grootste voordeel van jaloezieën is dat je hiermee het licht geheel naar wens kunt aanpassen. PVC en aluminium zijn daarnaast ook nog eens ontzettend goed te onderhouden. Aluminium is bovendien ook nog eens erg licht en daardoor gemakkelijk te hanteren.

Bij een draaikiepraam is het vooral van belang dat de raambekleding goed wordt gemonteerd. Het moet perfect aansluiten op het raam. Daarom raden we aan om de raambekleding door een expert te laten inmeten en monteren. Zo weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan.

Plisségordijnen

Heb je wel eens nagedacht over plisségordijnen met zijgeleiding? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. De zijgeleiding zorgt er namelijk voor dat de raamkleding perfect aansluit op het raam en ook niet onnodig gaat klapperen. Dat maakt deze vorm van raambekleding uitermate geschikt voor deuren, dakramen of draaikiepramen. Ze worden niet alleen helemaal naadloos op het kozijn gemonteerd, maar nemen ook relatief weinig ruimte in beslag. Dat is zeker voor relatief kleine raampartijen een fijn idee. Doordat ze goed vast worden gemaakt, zullen ze bovendien nauwelijks verplaatsen. Zelfs niet als het raam in kiepstand wordt gezet. Dat betekent dat je altijd de volste controle hebt over het lichtval in huis.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen worden ook op het kozijn gemonteerd. Hierdoor zitten ze niet in de weg bij een draaikiepraam en kunnen ze in elke situatie gewoon gebruikt worden. Een groot voordeel van duo rolgordijnen is dat je over optimale controle over zowel privacy als lichtinval beschikt. Door de gordijnen op verschillende manieren te verplaatsen, creëer je zelf de sfeer en de functionaliteit die je op dat moment nodig hebt. Je verschuift de banen eenvoudigweg om meer of juist minder licht door te laten.

Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar raambekleding voor een draaikiepraam. Laat je goed informeren over de voor- en nadelen en laat de raambekleding opmeten door een expert. Zo weet je zeker dat deze perfect aansluit op het raam en aan alle wensen voldoet.

 

Door: Advertorial