Naar nieuwsoverzicht

Hoe katten zich aanpassen aan een nieuwe woning

26 juni 2023

PARTNERCONTENT - Denk je erover na om een kat te nemen, maar wil je weten hoe je kat zich snel thuis zal voelen in jouw woning? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je benieuwd hoe jouw kat zich het beste kan aanpassen aan de nieuwe woning? Wanneer een kat ontspannen rondloopt, relaxt slaapt en jou begroet wanneer je thuiskomt, zijn dit tekenen dat de kat zich thuis voelt. Maar hoe bereik je dit? Lees snel verder om te ontdekken hoe katten zich aanpassen aan een nieuwe woning!

kat verhuizen

Veel nieuwe prikkels

Allereerst is het belangrijk dat je de kat goed laat wennen aan de omgeving. Als de kat voor het eerst bij je thuis komt, is natuurlijk alles nieuw. De geur, de ruimte, de mensen en zelfs het voer: dat zijn veel prikkels. Dat kan even overweldigend zijn. Hoe je je lieve vriendje wat sneller op zijn of haar gemak kan laten voelen, is met een krabpaal

Katten gebruiken een krabpaal onder andere om hun territorium af te bakenen. Daarnaast vermindert het stress die de kat kan krijgen door de nieuwe omgeving of door de verhuizing. De kans is ook vrij groot dat de kat zonder krabpaal de nagels in het behang van de muur of de stof van de bank gaat zetten, dus je hebt er ook zeker zelf baat bij! 

Houd de gezondheid in de gaten 

Een kat heeft tijd nodig om de omgeving te verkennen. Houd daarom eerst de kat minimaal twee weken in huis, voordat je je huisdier naar buiten laat. Wat daarmee ook gelijk prioriteit geeft aan het aanschaffen van een kattenbak. Tegenwoordig heb je steeds meer moderne kattenbakken die perfect passen bij je interieur, dat is wel zo leuk als je net een nieuwe woning hebt! 

Met een kattenbak kun je de gezondheid van de kat goed in de gaten houden. Aan de ontlasting kun je zien of een kat zich gestrest voelt. Als dit blijft aanhouden en niet verbetert, is dit een reden om na te gaan waarom de kat nog niet goed kan wennen. 

Geef je kat de tijd

Het is belangrijk de kat de tijd te geven die het nodig heeft. De krabpaal is ideaal tegen de stress en onrust in huis en met de kattenbak kun je de gezondheid in de gaten houden. Maar geef je lieve huisdier vooral veel tijd, liefde en aandacht!