Naar nieuwsoverzicht

Gerard Hilhorst: “Een verbouwing om van te dromen”

11 september 2019

Vorig jaar besloot Gerard Hilhorst zijn badkamer aan te laten passen aan zijn lichaamslengte van 1:30 meter. Hij zocht contact met het zorgloket van het WMO en diende een aanvraag in. Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. uit Amersfoort voerde de verbouwing uiteindelijk uit. En hóe!

Gerard vertelt: “Ik wilde graag een instapdouche en geen ligbad meer, omdat ik deze nooit gebruik. Daarnaast heb ik een aparte toiletruimte waarin een verlaagd aangepast toilet zit. Deze wilde ik vervangen voor een normaal toilet, zodat gasten daar gewoon gebruik van konden maken. In plaats daarvan wilde ik in mijn badkamer een nieuw verlaagd toilet, een zogeheten Closomat.”

Een verbouwing om van te dromen Bouwbedrijf Huurman 004

Proactiviteit ten top

Niet veel later na het positieve besluit van de gemeente werd Gerard door bekenden getipt over Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. uit Amersfoort. “Zij staan bekend om het ontzorgen en werken veel in de gezondheidszorg. De klik was er al snel. Er werden offertes gemaakt, voorgesprekken gevoerd met Toilet op Maat (de organisatie die de Closomat aanbiedt), de ergotherapeut en het installatiebedrijf.” 

Op maandagmorgen 8 maart startte Huurdeman de werkzaamheden. “De installateur dacht heel proactief mee, vanaf het eerste moment,” vervolgt Gerard. “Ik had voor de verbouwingsperiode bijvoorbeeld een douche en toiletwagen aangevraagd, maar bij de bezorging zag hij dat een aanpassing nodig was om goed binnen te kunnen komen in de wagen. Hij zei ‘ik stop per direct met de voorbereidingen en ga eerst een fatsoenlijke houten trap maken’. Geweldig, hij bleef op die manier meedenken in de daaropvolgende weken.”

Een verbouwing om van te dromen Bouwbedrijf Huurman 002 

Prettig contact met de bouwers

Gerard: “Deze installateur hield ook contact met de leverancier van Closomat, om te kijken hoe dit goed geïnstalleerd moest worden. Dit werd door Toilet op Maat enorm gewaardeerd, want dit zou betekenen dat alles goed geïnstalleerd zou worden. In de tweede week werd het resultaat steeds meer zichtbaar.” Ook over het onderlinge contact met de bouwvakkers is Gerard enorm te spreken: “Een vakman kwam op zaterdagmorgen zelfs langs om in alle rust het voegwerk te doen. Op de laatste dag zou het te druk zijn om dit goed te doen. De mensen van Huurdeman hebben in de weken erna een paar aanvullende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het kitten van de rand in mijn keuken en het aanbrengen van nieuwe verlichting.”

 

Een dikke 10

“Ik ben zo blij met het uiteindelijke resultaat. Zelfs de gemeente is komen kijken en vindt het een subliem voorbeeld. De medewerkers van Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. hebben mij niet alleen ruim twee weken ontzorgd, maar ook een badkamer opgeleverd waar ik ongelooflijk tevreden mee ben. Zij verdienen in mijn ogen een 10 met een griffel. Ook de menselijke maat, het contact en hun betrokkenheid en belangstelling zijn goed. Daar mogen ze trots op zijn.”

Een verbouwing om van te dromen Bouwbedrijf Huurman 003

Dankbaar werk

En trots… dat zijn ze bij Huurdeman na zoveel lofzang, zo blijkt uit de reactie van Ruben van Deuveren: “Ik werk hier nu 12,5 jaar. Toch was dit de eerste keer dat ik met een aanpassing voor kleine mensen te maken had. Wij vinden het heel belangrijk om voorafgaand aan het project alle partijen bij elkaar te hebben, met de opdrachtgever erbij. Zo weten onze mensen, maar ook andere betrokken partijen, voor wie ze werken. Dat we Gerard Hilhorst zo blij hebben kunnen maken, en een situatie hebben gecreëerd waar hij jaren mee vooruit kan, is geweldig. Het zijn dit soort klussen die je bijblijven. En die ons werk heel dankbaar maken.” 

 

Door: Buro Barcode