Naar nieuwsoverzicht

Een nieuwe vloer: PVC of laminaat?

29 augustus 2024

Zowel PVC als laminaat hebben unieke voordelen. In dit artikel behandelen we die en helpen we je kiezen wat voor jou de ideale vloersoort is.

Vloer

Jouw ideale vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor een verbouwing of nieuwbouw? Dan kom je vaak voor de keuze te staan tussen een PVC vloer of een laminaatvloer. Beide vloersoorten hebben unieke voordelen die in specifieke situaties ervoor zorgen dat juist die soort vloer voor jou de beste keuze is. We behandelen beide vloersoorten hieronder.

De voordelen van een PVC vloer

Een belangrijk voordeel van PVC plaktegels is, zoals de naam al doet vermoeden, dat deze tegels heel gemakkelijk te plakken zijn op een egale ondervloer. Er zit namelijk een plaklaag aan de onderkant van de tegels. Wil je dus zelf de vloer leggen, dan is dit een eenvoudige optie. Daarnaast staan PVC vloeren ook bekend om hun gunstige prijs ten opzichte van andere vloersoorten.

Een ander groot voordeel is dat er een enorme keuze is in ontwerpen. Er zijn PVC vloeren die lijken op een marmeren vloer, maar er zijn ook dessins die op hout lijken of natuursteen. Daarmee haal je wel de look in huis, maar niet de kosten die dergelijke vloeren met zich mee brengen. Ten slotte benoemen we in dit artikel nog het onderhoudsarme karakter van PVC vloeren, die ook nog eens geluiddempend zijn. Daarmee is de keuze voor PVC vloeren voor flatbewoners vaak een goede keuze, je benedenburen hebben zo minder last van geluid als jij door de woonkamer loopt. Maar ook voor een boven etage van een eengezinswoningswoning is dit bijvoorbeeld een ideale keuze. Zeker als je kinderen hebt.

De voordelen van een laminaatvloer

Wil je het effect van een tegelvloer, maar niet de kosten van echte tegels? Dan kom je uit bij een laminaatvloer. Laminaat is zeer onderhoudsvriendelijk en in combinatie met de ruime keuze in dessins, van visgraat tot houtlook of betonlook een veel gekozen vloersoort. Laminaat tegels zijn geschikt voor iedere woonsituatie en elke binnenruimte. Laminaatvloeren zijn door het kliksysteem gemakkelijk zelf te leggen en daarmee bespaar je de kosten van een vloerlegger.

Ruime keuze aan vloeren

Zowel laminaat als PVC zijn dus ideale vloeren voor een woonhuis en veel gekozen vloersoorten. Vaak hangt het van details af, zoals beschikbare dessins en smaak, wat uiteindelijk voor je de beste keuze is. Wat echter de makkelijkste keuze is, is waar je je PVC vloer of laminaatvloer gaat halen: Bij Afium.nl! In beide vloersoorten heb je daar een enorme keuze en bovendien geeft deze specialist ook nog eens een laagste prijsgarantie!

 

Door: Advertorial