Naar nieuwsoverzicht

Een design radiator kopen: stijlvolle warmte in jouw woning

10 januari 2024

Radiatoren zijn niet langer slechts een functionele toevoeging, maar ze zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het interieur. Ga je een design radiator kopen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende stijlen die er op de markt zijn en hoe ze in je huis passen.

 verwarming

Ruimtebesparende en toch elegante design radiator kopen?

Ben je op zoek naar een ruimtebesparende en toch elegante radiator? Dan is een verticale paneelradiator wellicht wat voor jouw ruimte. Dankzij hun slanke profielen passen ze perfect in kleinere ruimtes, zoals smalle gangen en tussen ramen en meubilair in. Ze hebben een eigentijdse uitstraling en zijn daardoor vooral geschikt voor het moderne huishouden. Er zijn zelfs verticale radiatoren waarin spiegels verwerkt zitten, waardoor je twee belangrijke objecten in elkaar hebt! Ga je een design radiator kopen en heb je slechts beperkte ruimte beschikbaar? Kijk dan eens naar verticale paneelradiatoren.

Of juist een horizontale design radiator kopen?

Voor grote woonkamers en open ruimtes kun je wellicht juist beter een horizontale design radiator kopen. Met een horizontale radiator heb je nét iets meer keuze als het aankomt op modellen, kleuren en stijlen. Zo kun je kiezen voor vlakke panelen, een klassieke radiator, of een heel speels abstract ontwerp. Overweeg ook eens om je horizontale design radiator iets hoger op de muur te laten monteren. Daardoor maak je van je radiator een echt statement piece in je interieur.

Een design radiator kopen voor de functionaliteit

Laten we niet vergeten waar je een radiator voor koopt: voor de warmte, natuurlijk. In de badkamer kun je daarom een handdoekradiator laten plaatsen. Die heeft een dubbele functie. Een handdoekradiator verwarmt namelijk niet alleen de ruimte (en je handdoek), maar het zorgt er ook voor dat je handdoeken sneller drogen. Ook deze radiatoren zijn verkrijgbaar in diverse vormen en modellen, zoals ladders of strakke panelen, waardoor ze naadloos integreren zijn in je badkamer ontwerp.

Geen modern interieur? Ook dan kun je een design radiator kopen!

Heeft jouw woning nou geen modern interieur, of past een hypermoderne verwarming niet in bij jouw inrichting? Geen zorgen, want ook dan kun je alsnog een design radiator kopen. Design radiatoren zijn er tegenwoordig ook in vintage stijlen. Neem bijvoorbeeld kolomradiatoren, die geïnspireerd zijn door de traditionele gietijzeren radiator van vroeger. Deze radiatoren beschikken over de duurzame eigenschappen van de verwarmingen van tegenwoordig, maar hebben wel een chic tintje en voegen wat ouderwetse charme toe aan je woning. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschillende afwerkingen voor een ultiem klassiek of juist een iets moderner uiterlijk.

Een design radiator kopen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

En last but not least, wellicht het belangrijkste: als je een design radiator gaat kopen, is het essentieel om af te wegen hoe je ze gaat integreren in je bestaande inrichting. Let op kleur, model en afwerking zodat je je nieuwe verwarming naadloos kan verwerken in je inrichting, of zodat je er juist een opvallend kunstwerk van maakt.

 

Door: Partnerartikel