Naar nieuwsoverzicht

Dit zijn alle soorten PVC-vloeren voor een stoer interieur

4 oktober 2023

PVC-vloeren zijn tegenwoordig razend populair en dat is niet zonder reden. Deze vloeren bieden het gevoel van hout of natuursteen, gecombineerd met de voordelen van kunststof. Ze vormen een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een onderhoudsarm alternatief voor vloeren van natuurlijke materialen. Maar wist je dat er tegenwoordig een breed scala aan PVC-vloer opties is om uit te kiezen? In dit artikel zullen we je laten kennismaken met verschillende soorten PVC-vloeren die perfect passen bij een stoer interieur. Laat je inspireren!

PVC vloer

1. Dryback PVC-vloer: Veelzijdig en geschikt voor vloerverwarming

De Dryback PVC-vloer is eigenlijk een gewone PVC-vloer, maar deze wordt direct op een geëgaliseerde betonvloer verlijmd. Deze traditionele bevestigingsmethode wordt nog steeds veel gebruikt vanwege de vele voordelen die het heeft. Een verlijmde PVC-vloer laat bijvoorbeeld veel warmte door, waardoor deze ideaal is in combinatie met vloerverwarming. Bovendien is er een ruime keuze aan dessins en patronen beschikbaar voor Dryback PVC-vloeren, dus een win-win!

2. Visgraat PVC-vloer

De visgraat pvc vloer is momenteel dé trend op vloeren gebied. Deze vloer combineert de klassieke uitstraling van een houten visgraatvloer met de praktische voordelen van PVC. Het visgraatmotief voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke ruimte. Bovendien is dit motief tijdloos en geschikt voor diverse interieurstijlen, van klassiek tot industrieel en landelijk. 

3. PVC-vloer met tegeldecor

Waarom zou je kiezen voor een PVC-vloer met tegeldecor? Deze vloer is vast verlijmd en zorgt voor uitstekende akoestiek en een aangename warmte, in tegenstelling tot traditionele plavuizen tegelvloeren. De V-groef aan alle zijden van de tegels benadrukt het tegelpatroon op een mooie manier. Bovendien is deze PVC-vloer bijzonder geschikt voor intensief gebruik, zowel in woningen als in bedrijfsruimtes. 

4. PVC-vloer met houtdecor

Voor wie van de uitstraling van een houten vloer houdt maar de voordelen van PVC wil ervaren, is de PVC-vloer met houtdecor de ideale keuze. Deze vloer is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer en heeft een realistische structuur. Iedere tegel of strook is uniek, waardoor je een authentieke uitstraling krijgt. 

5. Betonlook PVC-vloeren

Als je een stoer industrieel interieur wilt creëren, zijn betonlook pvc vloeren een uitstekende keuze. Deze vloeren bootsen het rauwe en minimalistische uiterlijk van beton na, maar bieden tegelijkertijd de voordelen van PVC. Ze zijn perfect voor wie houdt van een robuuste en moderne inrichting.

Zoals je leest, heeft PVC alle voordelen van de luxe look van vloeren van natuurlijke materialen, maar is tegelijkertijd onderhoudsarm. Een ideale keuze voor vrijwel iedereen!

 

Door: Advertorial