Naar nieuwsoverzicht

De voordelen van LED terreinverlichting voor Nederlandse bedrijven

21 mei 2024

In Nederland zien steeds meer bedrijven het nut in van de overstap naar LED terreinverlichting. Deze vorm van verlichting staat bekend om zijn energie-efficiëntie en duurzaamheid, wat aanzienlijke economische voordelen biedt. Een van de meest aantrekkelijke aspecten is de vermindering in energieverbruik. LED verlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan traditionele verlichtingssystemen zoals halogeenlampen of natriumlampen. Dit resulteert in lagere energierekeningen, een niet te onderschatten voordeel in het huidige economische klimaat waar energiekosten steeds meer druk leggen op bedrijfsbudgetten.

LED lampen bieden niet alleen een lagere energierekening maar ook een verminderde CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan de milieudoelstellingen van het bedrijf. Voor bedrijven die hun duurzaamheidsprofiel willen verbeteren, biedt LED verlichting een duidelijke en effectieve stap voorwaarts.

LED verlichting

Verlaging van onderhoudskosten en verhoogde bedrijfsveiligheid

Een ander belangrijk voordeel van LED terreinverlichting is de lange levensduur van de lampen. LED lampen hebben een levensduur die vaak tot tien keer langer is dan die van traditionele lampen. Dit betekent minder frequent vervangen, wat op zijn beurt de onderhoudskosten verlaagt. Minder onderbrekingen voor vervanging en onderhoud betekent ook minder verstoring van de bedrijfsvoering, wat vooral belangrijk is voor productiebedrijven of bedrijven die 24/7 opereren.

Naast de economische voordelen draagt LED verlichting ook bij aan een veiligere werkomgeving. De helderheid en de betere kleurweergave van LED lampen verbeteren de zichtbaarheid aanzienlijk, wat belangrijk is voor het voorkomen van ongelukken op het werk, vooral in gebieden die risicovol zijn zoals laadperrons en magazijn complexen.

Succesverhalen van Nederlandse bedrijven met LED terreinverlichting

Veel Nederlandse bedrijven hebben al de overstap naar LED gemaakt en plukken nu de vruchten van hun investering. Een sprekend voorbeeld is een groot logistiek centrum in de Randstad dat zijn gehele terreinverlichting heeft omgeschakeld naar LED. Het bedrijf heeft vastgesteld dat de energiekosten met meer dan 60% zijn gedaald sinds de installatie van de nieuwe verlichting. Dit is te danken aan de hoge energie-efficiëntie van LED verlichting, gecombineerd met slimme sensoren die de lichten dimmen of uitschakelen wanneer er geen activiteit is.

Een ander voorbeeld is een industrieterrein in het zuiden van Nederland dat onlangs is uitgerust met LED verlichting van Dutch LED. Dit project heeft niet alleen geleid tot betere lichtomstandigheden maar ook tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. De betrokkenheid van het bedrijf bij de lokale gemeenschap en hun investeringen in duurzame technologie hebben ook hun imago als maatschappelijk verantwoorde onderneming versterkt.

De overstap naar LED terreinverlichting biedt dus zowel economische als ecologische voordelen. Met de continue vooruitgang in de technologie en de dalende kosten van LED producten, is het een optimaal moment voor Nederlandse bedrijven om deze energiezuinige en kosteneffectieve verlichting optie te overwegen. Door nu te investeren in LED, kunnen bedrijven niet alleen hun operationele kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamer Nederland.

De voordelen van LED terreinverlichting zijn talrijk en variëren van directe economische voordelen zoals verminderde energie- en onderhoudskosten tot indirecte voordelen zoals verbeterde veiligheid en een sterker duurzaamheidsprofiel. Nederlandse bedrijven die kiezen voor deze technologie positioneren zichzelf als toekomstbestendig en verantwoordelijk, wat essentieel is in de hedendaagse competitieve markt.

 

Door: Advertorial