Naar nieuwsoverzicht

Buitenkant woning opknappen: hoe pak je dat aan?

18 januari 2022

ADVERTORIAL - Of je nu een opknaphuis hebt gekocht of je woning toe is aan een upgrade: het is een flinke klus om de buitenkant van je woning aan te pakken. Toch is dit heel belangrijk, dus schuif het niet te ver voor je uit. De kwaliteit van de woning gaat namelijk hard achteruit als je hier geen aandacht aan besteedt. Maar hoe? We geven je een paar tips.

 

Schilderwerk buitenkant woningAfbeelding1

Met name het schilderwerk aan de buitenkant van de woning speelt een hoofdrol. Met een nieuwe laag verf ziet de buitenkant er weer als nieuw uit! Dat niet alleen, een nieuwe verflaag zorgt ook dat het hout niet gaat rotten. Het vormt dus een laag bescherming. Verf gaat een lange tijd mee, maar door de verschillende weersomstandigheden bladdert het langzaam maar zeker af. Zie je dit gebeuren? Dan is het zeker tijd om in actie te komen. Pak de klus het liefst direct professioneel aan, door de hulp van een schilder in te schakelen. Met een uurtarief van een schilder kun je alvast inschatten wat de kosten ongeveer zijn. Met het werk van de expert kunnen die vers geschilderde kozijnen in ieder geval weer een hele tijd mee!

 

Buitenzijde woning reinigen

Door de tijd heen verzamelt zich aardig wat vuil aan de buitenzijde van je woning. Je ziet het van een afstandje misschien niet direct, maar als je dichterbij kijkt, valt het meestal wel op. Neem de gevel: hierop kan groene aanslag ontstaan, door mos en algen. Ook zwarte aanslag zie je na verloop van tijd ontstaan. Het gevaar? De aanslag kan schade aanrichten, zoals vochtplekken of scheuren. Het is dus zaak om de boel af en toe grondig schoon te maken! Zo verdwijnt de aanslag weer. Je woning ziet er frisser uit en is weer voor een lange periode vrij van nieuwe schadelijke aanslag. Hier kun je ook weer de hulp van een expert bij gebruiken.

 

Dak aanpakken

Het bijhouden van het dak is ook essentieel, om onder andere lekkages te voorkomen. Zorg dat het dak goed schoon blijft, door deze eens in de zoveel tijd te reinigen. Er kan meteen worden gecontroleerd of de dakpannen nog stevig en goed liggen. Verder kan er een speciale coating worden aangebracht, om je dak extra te beschermen.

 

Voortuin opknappen

Hoewel we meestal veel aandacht aan onze achtertuin besteden, is de voortuin sneller een ondergeschoven kindje. Houd dit ook goed bij, dat geef je woning een beter aangezicht. Zorg dat de begroeiing er netjes bijstaat. Denk ook aan het schoonmaken van de tegels of het pad richting de voordeur. Je wilt bijvoorbeeld niet dat het pad glad wordt: dat kan gevaarlijk zijn. De laatste tip: haal onkruid weg, zodat de boel er ook direct weer netter uitziet.