Naar nieuwsoverzicht

Bespaar energie en verhoog je energielabel met een hybride warmtepomp! 

26 oktober 2023

Wil je graag je energierekening verlagen en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is een hybride warmtepomp misschien wel de oplossing voor jou! Een hybride warmtepomp is een slimme en betaalbare manier om je huis duurzamer te maken en je energielabel te verhogen. In dit artikel leggen we uit wat een hybride warmtepomp is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt. Lees snel verder! 

warmtepomp2

Wat is een hybride warmtepomp? 

Een hybride warmtepomp is een apparaat dat samenwerkt met je bestaande cv-ketel om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Het combineert de voordelen van een warmtepomp met die van een cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen, en gebruikt deze warmte om je huis te verwarmen. Een cv-ketel springt bij wanneer er extra warmte nodig is, bijvoorbeeld op erg koude dagen of wanneer je veel warm water gebruikt. 

Hoe werkt een hybride warmtepomp? 

De hybride warmtepomp werkt als een slimme schakelaar tussen de warmtepomp en de cv-ketel. Wanneer de buitentemperatuur hoog genoeg is, schakelt de warmtepomp automatisch in en verwarmt je huis met behulp van de warmte uit de buitenlucht. Dit is een zeer efficiënte manier van verwarmen, omdat je geen gas verbruikt. Als de buitentemperatuur te laag is of wanneer je veel warm water nodig hebt, springt de cv-ketel bij om extra warmte te leveren. Op deze manier wordt altijd gezorgd voor voldoende comfort in huis.  

Voordelen van een hybride warmtepomp: 

  • Energiebesparing: Een hybride warmtepomp kan je aanzienlijk helpen besparen op je energierekening. Doordat de warmtepomp gebruikmaakt van duurzame energie uit de buitenlucht, verbruik je minder gas en dus minder energie. 
  • Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor een hybride warmtepomp verminder je de CO2-uitstoot van je woning. Je draagt bij aan een schonere en groenere toekomst. 
  • Verbetering van het energielabel: Het installeren van een hybride warmtepomp kan je energielabel aanzienlijk verbeteren. Een beter energielabel kan leiden tot een hogere waarde van je woning en maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders. 
  • Subsidies en financiële voordelen: In veel landen zijn er subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor het installeren van een hybride warmtepomp. Dit maakt de investering nog aantrekkelijker en sneller rendabel. 

Conclusie: 

Een hybride warmtepomp is een slimme en betaalbare keuze om je energielabel te verhogen en je huis duurzamer te maken. Het combineert de voordelen van een warmtepomp en een cv-ketel, waardoor je kunt profiteren van energiebesparing en een verminderde CO2-uitstoot. Bovendien zijn er subsidies en financiële voordelen beschikbaar om de investering nog aantrekkelijker te maken. Ga voor een groenere toekomst en kies voor een hybride warmtepomp! 

 

Door: Partnercontent