Naar nieuwsoverzicht

Bescherm je woning en eigendommen met een waterontkalker

12 februari 2024

Als echte klusser ben je natuurlijk altijd bezig met het verbeteren van je woning. Je wilt je huis niet alleen behaaglijker en mooier maken, maar ook beter en meer functioneel. Voor de echte klusser is het werk in huis immers nooit gedaan. Ga je zelf klussen in huis, dan merk je dat je steeds op nieuwe ideeën komt om door te pakken. Natuurlijk wil je je huis niet alleen steeds verder verrijken, maar je wilt er ook voor zorgen dat alles in en om het huis zo lang mogelijk mee gaat. Daar komt de waterontkalker om de hoek, een ding dat vaak vergeten wordt maar heel belangrijk is in het beschermen van onder meer je witgoed en je tegelwerk. Wat zijn nu de voordelen van de waterontkalker? Wij geven je inzicht!

waterontharding

Je witgoed gaat veel langer mee

Een heel fijn voordeel van het gebruik van een waterontkalker is de verlenging van de levensduur van je witgoed. Apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en boilers kunnen ernstig worden aangetast door hard water, dus water waarin veel kalk aanwezig is. Kalkaanslag kan de interne componenten beschadigen, waardoor de efficiëntie afneemt en het risico op defecten toeneemt. Met waterontkalkers nemen deze risico’s flink af, waardoor je apparaten langer mee gaan en minder vaak vervangen hoeven te worden. Je merkt dit direct aan je apparaten. Zo hoef je de waterkoker niet meer wekelijks te ontkalken, bijvoorbeeld.

Je zorgt voor een energiebesparing

Kalkaanslag kan ertoe leiden dat apparaten harder moeten werken om dezelfde resultaten te bereiken. Dit betekent niet alleen een langere draaitijd maar ook een hoger energieverbruik. Door het installeren van een waterontkalker wordt het water zachter, waardoor je apparaten efficiënter kunnen werken. Dit zorgt voor een directe besparing op je energierekening, waardoor de waterontkalker zichzelf op termijn terugbetaalt.

Je hebt minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig

Hard water kan de effectiviteit van zeep en schoonmaakmiddelen verminderen, waardoor je meer moet gebruiken om hetzelfde niveau van schoonheid te bereiken. Zachter water verhoogt juist de effectiviteit van deze producten, waardoor je minder nodig hebt. Dit betekent niet alleen een besparing op je huishoudelijke uitgaven, maar ook een minder grote impact op het milieu door minder chemisch afval.

Sanitair en tegels worden beter beschermd

Waterontkalkers zorgen niet alleen voor voordelen voor je witgoed maar beschermen ook je sanitair en tegels tegen kalkaanslag. Dit maakt het schoonmaken makkelijker en zorgt ervoor dat je badkamer en keuken langer stralend schoon blijven. Geen uren meer schrobben om kalkresten te verwijderen, wat je weer tijd en moeite bespaart.

De waterkwaliteit neemt sterk toe

We gebruiken dagelijks veel water, waaronder natuurlijk ook het water dat we zelf binnenkrijgen. Zo gebruiken we water bij het koken en we drinken water. Een waterontharder kopen is ook met het oog hierop een goede keuze. De waterkwaliteit verbetert namelijk sterk. Het zachtere water smaakt beter en is daarnaast ook vriendelijker voor je huid en haar tijdens het douchen. Dit verschil merk je echt.

 

Door: Advertorial