Naar nieuwsoverzicht

Al eens aan plexiglas gedacht voor lichtinval of als deur?

1 augustus 2022

PARTNERCONTENT - Ben jij de gelukkige eigenaar van een koophuis? En wil je je huis verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk al een idee bij hoeveel je aan materialen nodig hebt om bijvoorbeeld goed geïsoleerd te zijn. Wat zijn daar een hoop keuze in te maken he? Wat past binnen het budget? Wat voldoet het best aan de wensen? En welke aannemer kan jou het beste helpen? 

Dakkapel

Wellicht heb jij een fijn zoldertje, maar mis je nog een beetje licht en ruimte om deze kamer beter te benutten. Dan is het een goede optie om een dakkapel te laten plaatsen. Een uitgave, maar het levert je veel meer ruimte en licht op dan een raampje in het schuine dak. Als je extra veel licht wenst op zolder, kun je er zelfs voor kiezen om in de dakkapel een lichtkoepel van plexiglas te laten zetten. Zo heb je er een fijne kamer bij waar ineens veel meer mogelijk is dan met het kleine, donkere zoldertje waar je mee begon.

Lichtkoepel

Uitbouwen

Een andere verbouwing die we veel tegenkomen is die van de uitbouw. Bij een uitbouw wordt een stukje kamer uitgebreid de tuin in, waardoor je ineens veel meer woonoppervlakte erbij hebt. Als je genoeg ruimte over hebt in je tuin om een uitbouw te plaatsen, is het absoluut het overwegen waard om extra woonruimte te creëren. Denk aan die ‘grotere woonkamer’, een ‘heerlijke ruime woonkeuken’ of zelfs die ‘speelruimte voor de kinderen’. 

Licht is belangrijk

Eén van de weinige minpunten van een uitbouw is dat het wel wat licht kan wegnemen, iets dat op de begane grond vaak sowieso al schaars is. Daarom laten veel mensen een lichtkoepel of lichtstraat in hun uitbouw zetten. Zo heb je lichtinval van bovenaf, waardoor de rest van de verdieping niet donkerder maar misschien zelfs wel lichter wordt na de verbouwing. Deze uitkomst zorgt ervoor dat een uitbouw écht alleen maar voordelen heeft.

plexiglas lichtkoepel

Welke materialen gebruik je?

Een van de vele keuzes die je krijgt voorgelegd bij een verbouwing, is welk materiaal je kunt gebruiken. Er is zat keuze, maar welke is de beste? Bij het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat kun je kiezen voor echt glas, plexiglas of polycarbonaat platen. Polycarbonaat is een kunststof die wel 250 keer sterker is dan glas, wat het extra geschikt maakt voor lichtstraten of deuren. Deze platen komen in verschillende varianten, je kunt ze in allerlei niveaus van transparantie krijgen.