Naar nieuwsoverzicht

Advies, heb je dat altijd nodig?

11 augustus 2016

wordle 2

De meeste consumenten hebben niet heel veel verstand van bouwen en verbouwen. Ze weten wel wat ze graag willen: een nieuwe keuken, een mooie uitbouw of een fijne lichte dakkapel. In alle gevallen willen ze dat hun huis een echt thuis is. Om dit droomhuis realiteit te maken wil je vertrouwen op de kennis en kunde van je aannemer, toch?

Advies van een ander

Het kunnen bedenken van een oplossing en die uitleggen aan vaak niet-technische-klanten is een kunst die niet alle aannemers verstaan. Sommige aannemers zijn heel goed in het echte bouw-werk, maar blinken niet uit in adviseren. Als je zelf al goed weet wat je wilt of bijvoorbeeld advies van een ander hebt gekregen is dat niet erg. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een nieuwe keuken. Je wil bijna altijd een andere opstelling en dat betekent leidingen verleggen. Gelukkig krijg je vaak een mooie tekening met daarop precies welke aansluitpunten op welke plek horen te zitten. Het advies heb je dan al van de keukenverkoper gekregen. Adviesvaardigheden van de aannemer zijn in dat geval minder belangrijk.

Win-win

Maar stel dat je een uitbouw wilt. Je bedenkt zelf een indeling en afmeting die jou ‘wel mooi’ lijkt. Je vraagt een aannemer om een offerte en die kijkt bedenkelijk naar jouw ontwerp. Na een prettig gesprek komt de aannemer een week later met een nieuw ontwerp dat eigenlijk veel beter past bij je huis, meer ruimte geeft en ook nog eens de helft minder kost. Waarschijnlijk heeft de aannemer dan een leukere en makkelijkere klus, en jij hebt een optimaal resultaat. Voor beiden winst dus.

Smaken verschillen

Voor je op zoek gaat naar een aannemer kun je voor jezelf vast bedenken of je advies van de aannemer belangrijk vindt. Sommige bedrijven scoren wat lager op advies, maar als je al precies weet wat je wil en hoe, dan is dat voor jou niet zo belangrijk. Jij vindt misschien netheid of kwaliteit wel belangrijker. Daarom kun je op Bouwnu.nl op verschillende punten je oordeel geven. Wat voor de één de beste aannemer is, hoeft dat niet voor de ander te zijn!