Naar nieuwsoverzicht

Zelf een buitenkeuken bouwen: Stappenplan en tips

9 september 2024

Het hebben van een buitenkeuken is een droom voor velen. Een buitenkeuken is erg mooi en kan een mooie toevoeging zijn bij jouw woning. Of je nou een buitenkeuken wilt voor gezellige barbecue avonden met vrienden of een familielunch in de tuin, een goed ontworpen buitenkeuken kan een prachtige toevoeging zijn! Het zelf bouwen van een buitenkeuken moet natuurlijk wel op een goede manier gebeuren. Je kunt dit volledig aan je eigen wensen overlaten. In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen voor het bouwen van een buitenkeuken!

buitenkeuken

De basis voor je buitenkeuken

Voordat je begint met het bouwen van je buitenkeuken is het natuurlijk belangrijk om een plan en ontwerp te hebben. Hierbij denk je na over waar en hoe je de buitenkeuken wilt gaan plaatsen. Is er genoeg ruimte? Heb je toegang tot elektriciteit en water? Zorg dat je kiest voor een plek waar de keuken beschut is tegen wind en weer, maar ook voldoende ventilatie heeft voor als je gaat grillen of barbecueën. Het ontwerp van de buitenkeuken moet functioneel zijn en passen bij de buitenruimte. In het ontwerp kun je bepalen welke functies en opties je zou willen hebben in de keuken. Denk hierbij aan een barbecue, een ingebouwde koelkast, spoelbak of een opbergruimte. 

Fundering en bouw van het frame

De volgende stap is de basis van je buitenkeuken voorbereiden: Dit is het bouwen van het frame en fundering. Als je van plan bent om zware apparatuur zoals een barbecue of werkblad te installeren is het belangrijk om een stevige fundering te hebben. Zo kan je gaan voor een fundering met betonplaten. Zorg voor een vlakke onderkant voordat de plaatsing van de keuken gaat plaatsvinden.

Installeren van apparatuur en werkbladen

Nu de basis klaar staat, wordt het tijd om de nieuwe apparatuur en werkbladen te installeren in jouw keuken. Zorg ervoor dat de apparaten op een goede plek staan. Ga je een barbecue of grill installeren? Zorg dan dat deze voldoende ventilatie heeft. Kies je voor een ingebouwde barbecue? Dan moet deze goed in het frame worden geplaatst. Kies voor de juiste werkbladen, aangezien deze functioneel en er goed moet uitzien. Overweeg ook extra apparatuur om je keuken ermee af te maken. Vergeet niet om de benodigde aansluitingen goed te regelen zoals gas, water en elektriciteit. 

Barbecues van HANOS SHOP

Ben jij nou op zoek naar een barbecue om jouw buitenkeuken ermee af te maken? Dan kan je hiervoor terecht bij HANOS SHOP. Hier kan je kijken naar een groot assortiment met verschillende soorten barbecues.

 

Door: Advertorial