Naar nieuwsoverzicht

Vier manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven

17 juni 2024

Als hart van het huis is de woonkamer een belangrijke plek voor ontspanning, het ontvangen van gasten en een plek om tijd door te brengen met je huisgenoten. Juist in deze kamer is het erg belangrijk dat er een frisse uitstraling is zodat de woonkamer jou en gasten uitnodigt om erin plaats te nemen. In dit artikel bespreken we daarom vier manieren om jouw woonkamer een nieuwe look te geven. 

 kleurenschema

Verander het kleurenschema

Een eenvoudige, maar toch transformerende manier om je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven, is door middel van het veranderen van de kleuren. Kleur heeft als geen ander invloed op de stemming in een ruimte en bepaalt dus ook sterk de uitstraling. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer met weinig kleur, dan kan het een goede overweging zijn om eens wat kleur toe te voegen. Dit betekent niet dat je meteen alle muren een regenboog kleur moet geven, juist door één of twee muren een kleur te geven bereik je al veel. Je kan kiezen voor een gedurfde kleur, een warme optie of juist voor iets subtiels. Kleur kan je overigens ook op een andere manier toevoegen dan alleen een muur te verven, door bijvoorbeeld je gordijnen of tapijt te veranderen. 

Nieuwe meubels of herinrichting

Een andere goede manier om je woonkamer een nieuwe blik te geven is het vervangen of het herindelen van je meubels. Dit kan betekenen dat je dus een nieuwe inrichting bedenkt voor de meubels of dus nieuwe besluit te kopen, wat zowel tweedehands als gloednieuwe meubels kunnen zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een nieuwe moderne bank, de toevoeging van mooie vintage stoelen voor aan de keukentafel of een stijlvolle salontafel. Als je budget wat beperkter is, kan het dus ook leuk zijn om meubels tweedehands te zoeken. Deze kun je bijvoorbeeld zoeken op marktplaatsen, online vintage winkels of door kringlopen te bezoeken. 

Plaats een zadeldak of lichtstraat

Een andere manier om de totale blik van je woonkamer te veranderen is door een zadeldak te plaatsen. Een zadeldak, vaak met grote ramen of dakramen, zorgt voor een extra dosis daglicht in je woonkamer. Wie op zoek is naar een drastische transformatie van zijn woonkamer, is dit een goede optie. Het geeft je woonkamer een moderne en luchtige uitstraling.

Hetzelfde kan worden bereikt met een lichtstraat: een reek van dakramen of een glazen dak. Dit is een ideale optie voor een woonkamer die normaal gesproken weinig natuurlijk licht ontvangt. Door een lichtstraat tegen gevel te plaatsen kan je tevens je energieverbruik naar beneden brengen doordat je minder kunstmatige verlichting nodig zult hebben. 

Decoratieve accenten en kunstwerken

Een laatste middel om je woonkamer een nieuwe blik te geven is door de toevoeging van decoratieve elementen en kunstwerken. Deze decoraties, die je persoonlijkheid en stijl weerspiegelen, zijn een mooie toevoeging aan een unieke woonkamer. Zo onderscheidt jouw woonkamer zich van andere woonkamers. 

 

Door: Advertorial