Naar nieuwsoverzicht

Verschillende soorten oppervlaktebehandelingen voor metaal

3 oktober 2024

Als professional in de elektrotechnische of hydraulische industrie wil je natuurlijk het allerbeste voor jouw product. Want dat is wat jouw klanten verwachten. Zorg daarom voor een optimale galvanisering  om het beste resultaat te bewerkstelligen. In dit artikel lees je daar meer over.

metaalbewerking

De beste oppervlaktebehandeling voor het beste resultaat

Jouw bedrijf maakt een fantastisch product of halffabricaat dat precies voldoet aan de wensen van de markt. Daar hoort ook een superieure oppervlaktebehandeling bij, om de eigenschappen van het product nog verder te verbeteren en echt het allerbeste product aan jouw afnemer te kunnen bieden. Een dergelijke oppervlaktebehandeling van metaal, ook wel galvaniseren genoemd, verbetert namelijk de corrosiebestendigheid, slijtvastheid, soldeerbaarheid of geleidbaarheid van het werkstuk dat jij levert. En optimaliseert daarmee het product. En dat is precies wat jouw klanten verwachten!

Welke oppervlaktebehandeling precies het beste is voor jouw product hangt van diverse factoren af, waaronder het (eind)gebruik van het product. De professionals van www.galvanohengelo.nl informeren en adviseren je graag daarover. Hieronder behandelen we enkele veel voorkomende oppervlaktebehandelingen en hun toepassingen en voordelen.

Specialisten in galvaniseren

De specialisten uit het Overijsselse Hengelo hebben zich toegelegd op het galvaniseren en vernikkelen voor de toeleverindustrie. Met de modernste technologieën, meer dan 25 jaar ervaring in het aanbrengen van metallische deklagen op metallische ondergronden en diverse isocertificeringen kun je bij deze experts rekenen op de allerbeste kwaliteit om jouw product of halffabricaat te beschermen tegen corrosie en slijtage of te verbeteren op het gebied van soldeerbaarheid of geleidbaarheid. Bovendien is de doorlooptijd met 3-5 dagen erg kort, waardoor het totale proces in de keten niet lang wordt opgehouden terwijl er toch een significante verbetering van het product wordt gerealiseerd.

Verzilveren

Wordt jouw product of halffabricaat gebruikt in de elektro- of elektronica-industrie dan is het zeer belangrijk en verstandig om het door de specialisten van https://www.galvanohengelo.nl te laten verzilveren. Dit leidt namelijk tot een sterke verbetering in de stroomgeleiding. Zilver heeft immers een zeer lage weerstand en een zeer goede elektrische geleiding en daardoor is het heel geschikt als deklaag voor contacten en geleiders in schakelsystemen en componenten voor stroomtransport. Een zeer goede techniek voor het aanbrengen van deze deklaag is het galvanisch verzilveren van koper, staal of aluminium. Welke methode er echter voor de verzilvering wordt gebruikt hangt af van het product en zijn unieke eigenschappen. Zowel koper, aluminium als staal kunnen door de galvaniseringsspecialisten worden verzilverd.

Andere oppervlaktebehandelingen

Naast verzilvering kun je ook gebruikmaken van de diensten van de experts uit Hengelo op het gebied van vertinnen, (chemisch) vernikkelen en verzinknikkelen (ook wel Protalloy® genoemd). Al deze behandelingen bieden voor verschillende metaalsoorten zoals messing, staal, koper, aluminium en gietijzer talrijke beschermende of kwaliteit verhogende eigenschappen die jouw product of halffabricaat nog verder verbeteren. Neem contact op met de specialisten om te bespreken welke behandeling voor jouw product het beste is. 

 

Door: Advertorial