Naar nieuwsoverzicht

Goedkope tips om je tuin een make-over te geven

19 april 2024

Een mooie tuin zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de buitenlucht. Maar het kan soms prijzig zijn om je tuin helemaal op te knappen. Gelukkig zijn er genoeg budgetvriendelijke opties om je tuin een make-over te geven. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips om je tuin op te frissen zonder dat je veel geld kwijt bent.

tuinmeubels

Creatief met planten

Een van de makkelijkste manieren om je tuin een nieuwe uitstraling te geven, is door nieuwe planten toe te voegen. Koop bijvoorbeeld wat goedkope bloemen en planten bij de plaatselijke tuincentrum of markt en verdeel deze over je tuin. Ook kun je met bloempotten en plantenbakken een gezellige sfeer creëren. Ook moet je niet vergeten om regelmatig te bemesten en te snoeien, zodat je tuin blijvend mooi blijft..

DIY tuinmeubels

Je hebt geen dure tuinmeubels nodig om van je tuin te kunnen genieten. Door zelf creatief te zijn, kun je zelf tuinmeubels maken van bijvoorbeeld pallets of oude houten planken. Je kunt online naar inspiratie zoeken en ermee aan de slag gaan. Beits of verf de meubels in een kleur die bij je tuin past en zo heb je unieke en goedkope tuinmeubels. Voor extra inspiratie kun je ook een tuinmeubelshop in de buurt bezoeken.

Verlichting

Een mooie tuin komt pas echt tot leven als je ook 's avonds van de sfeer kunt genieten. Dit is mogelijk door goede verlichting en dit hoeft ook niet duur te zijn. Hang bijvoorbeeld wat goedkope lampionnen of solarlampen op en creëer zo een gezellige sfeer. Ook kun je met LED-strips of tuinfakkels zorgen voor een speels effect. Zo kun je ook na zonsondergang in  je tuin zitten.

Tuintafel als middelpunt

Een tuintafel is vaak het middelpunt van je tuin en deze hoeft niet per se duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld bij tweedehands winkels of online marktplaatsen voor een betaalbare tuintafel. Met een nieuwe laag verf of wat nieuwe accessoires kun je de tafel gemakkelijk opknappen en een frisse uitstraling geven.

Opfrissen met accessoires

Soms kan een kleine verandering al een groot effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van kussens, plaids of vloerkleden aan je tuinmeubels. Ook kun je je tuin een persoonlijke touch geven door nieuwe windlichten of plantenpotten aan te schaffen. Kies accessoires die passen bij de stijl van je tuin en zorg voor een geheel in kleur en materiaal.

Praktische tips

Er zijn nog een aantal praktische tips die je kunnen helpen om je tuin een make-over te geven zonder dat je veel geld kwijt bent. Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig onkruid wieden, het gazon maaien en de borders opschonen voor een verzorgde uitstraling. Ook is het verstandig om duurzame planten te kopen die weinig onderhoud vereisen. 

 

Door: Partnerartikel