Naar nieuwsoverzicht

Dit zijn de genomineerden: Beste Verbouwers 2019

5 februari 2020

Voor het vierde jaar op rij organiseert bouwnu.nl de verkiezing van de Beste Bouwer en Beste Verbouwer van het Jaar. De uitreiking vindt op 2 maart plaats in Café Restaurant Dauphine in Amsterdam, om de winnaars van de categorieën vervolgens aan het woord te laten in BNR Bouwmeesters op BNR Nieuwsradio. 


Cammeraat Bouwtechniek, Kuipers & Koers Bouw B.V., Bouwbedrijf E.H. de Vries BV en Timmer- en Aannemingsbedrijf A. Goudriaan en Zoon zijn, in willekeurige volgorde, de genomineerden voor de verkiezing van de Beste Verbouwers 2019. Ja het klopt: er zijn maar liefst vier genomineerden in deze categorie! Een prestatie om aandacht aan te geven. Tijd voor een vragenrondje!

Bokaal beste verbouwer 2019 bouwnu nieuws


‘Mond-tot-mond reclame is de beste reclame!’

Cammeraat Bouwtechniek uit Waddinxveen is trots op de nominatie. Vorig jaar deelde het bedrijf in dezelfde categorie een tweede plek. “Klantgerichtheid, het lijkt zo simpel. Maar dat is het niet,” meent Cors Cammeraat. “In onze ogen begint het met goed luisteren en sturing geven bij de opname, tijdens de verbouw, maar ook bij de oplevering en zelfs tijdens en na de onderhoudstermijn. Duidelijke communicatie en aandacht voor de klant zijn in het gehele proces superbelangrijk. Daarnaast waarderen onze opdrachtgevers onze strakke planning. Los van al deze punten: de kwaliteit van je werk moet gewoon goed zijn. Onze ervaring is dat als de verbouwing eenmaal goed is afgerond, opdrachtgevers graag een positieve review schrijven en dit ook met buren, kennissen en collega’s delen. Dat is geweldig, want mond-tot-mond reclame (ook online) is nog altijd de beste reclame!”


‘Een nieuw huis moet een feest zijn voor de bewoners’

“Klantgerichtheid is voor ons een proces waarin we hanteren dat het verbouwde (of nieuwe) huis een feest moet zijn voor de bewoners,” aldus Jeroen Kuipers van Kuipers & Koers Bouw B.V. Naast een nominatie in deze categorie heeft het bedrijf uit Emmen een nominatie voor de Beste Bouwer van het Jaar (10-50 reviews) te pakken. “Tijdens een complex (ver)bouwproces gaat er altijd wel iets fout, maar als de klant vertrouwen heeft en houdt dankzij goede communicatie, scoor je hoog in zijn waardering.”


‘We doen het met z’n allen’

Ook Henk de Vries van bouwbedrijf E.H. de Vries BV uit Utrecht is ‘supertrots’. “Dit is waar we het voor doen. Als het dan lukt, kunnen we tegen elkaar zeggen: ‘dat hebben we goed gedaan, mannen’. Als je een nieuwe auto voor 50.000 euro koopt, wil je ook goed behandeld worden. Dat betekent: geen krassen, geen gebreken, een bos bloemen en een garage die zijn afspraken nakomt. Zo moet je een uitbouw of verbouwing ook zien. Als je de klant en de verbouwing op zo’n manier benadert, gaat het bijna altijd goed. We doen het met z’n allen. Dat is belangrijk; iedereen hoort erbij en kan meepraten, zowel de klant als onze eigen mensen. We zijn transparant en werken met een open begroting die tot in detail gevolgd kan worden. En dan nog: communiceren, communiceren en communiceren. Daarmee kun je het verschil maken.”


‘Teamgevoel en goede werksfeer zijn cruciaal’

Voor Timmer- en Aannemingsbedrijf A. Goudriaan en Zoon uit Ouderkerk aan den IJssel is klantgerichtheid, net als voor de andere genomineerden, cruciaal. “Wij doen dit door goed naar de klant te luisteren. Zo kom je te weten wat je klant voor ogen heeft, en wat hij graag wil bereiken met de verbouwing,” vertelt Aart Goudriaan. “We willen een goed eindproduct afleveren, dat aansluit bij de wensen en waar wij ook als aannemer trots op kunnen zijn. Daarnaast staat bij ons de communicatie met de klant centraal: zowel voor, tijdens als na het project.” Heeft Aart nog een tip voor concullega’s om volgend jaar een podiumplaats te kunnen bemachtigen? “Creëer een goede werksfeer waarin iedereen zich prettig voelt en zich kan ontwikkelen. Met een heersend teamgevoel dat je het met elkaar kunt maken, en elkaar nodig hebt om elk project op de juiste manier op te leveren. Als dat lukt, gaat iedereen met plezier naar het werk. Dat zie je terug op de werkvloer, en in de waardering van de opdrachtgever.”


Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Bouwer (> 10 tot en met 50 reviews in 2019)

Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Bouwer (> 50 reviews in 2019)

Lees hier wie de winnaar en genomineerden van vorig jaar waren