Naar nieuwsoverzicht

De keuze voor visgraat laminaat in nieuwe woningen: een verstandige beslissing?

17 juli 2024

Bij het inrichten van een nieuwe woning speelt de keuze van de vloer een cruciale rol, niet alleen vanuit esthetisch oogpunt maar ook qua duurzaamheid en onderhoud. Visgraat laminaat is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Dit type vloer combineert de klassieke uitstraling van het traditionele visgraatpatroon met de moderne voordelen van laminaat. In dit artikel onderzoeken we of het verstandig is om voor visgraat laminaat te kiezen in nieuwe woningen.

visgraat laminaat

Wat is visgraat laminaat?

Visgraat laminaat is een type vloerbedekking dat de look van het traditionele visgraatparket nabootst. Het patroon bestaat uit rechthoekige planken die in een gebroken zigzagpatroon zijn gelegd, wat resulteert in een opvallend en dynamisch effect. Deze stijl, die vaak geassocieerd wordt met klassieke en luxe interieurs, is nu beschikbaar in een laminaatversie die zowel kosteneffectief als duurzaam is, wat laminaat kopen extra interessant maakt.

Voordelen van visgraat laminaat in nieuwe woningen

  1. Esthetische waarde: Visgraat laminaat voegt een element van verfijning en tijdloze schoonheid toe aan elke ruimte. Het is beschikbaar in verschillende houttinten en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om een look te kiezen die past bij de stijl van je woning.
  2. Duurzaamheid en onderhoud: Laminaat staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. Het is bestand tegen krassen en slijtage, wat het ideaal maakt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Bovendien is laminaat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat tijd en moeite bespaart.
  3. Kostenbesparing: In vergelijking met traditioneel hardhouten visgraatparket is laminaat aanzienlijk goedkoper, zowel in aanschaf als installatie. Dit maakt het een toegankelijke optie voor velen, vooral voor nieuwe huiseigenaren die budgetbewust zijn.
  4. Eenvoudige installatie: Visgraat laminaat kan veel sneller en gemakkelijker worden geïnstalleerd dan traditionele houten vloeren. De meeste laminaatvloeren worden geleverd met een klik-systeem dat het mogelijk maakt voor doe-het-zelvers om de vloer zelf te leggen, wat installatiekosten verder kan verminderen.

Overwegingen bij de keuze voor visgraat laminaat

  1. Akoestiek: Laminaat kan harder klinken onder voetstappen dan traditioneel hout of tapijt. Dit kan worden geminimaliseerd door een goede ondervloer te gebruiken die geluid dempt.
  2. Waterbestendigheid: Hoewel sommige laminaatvloeren waterbestendig zijn, is het over het algemeen minder bestand tegen vocht dan andere vloeropties zoals tegels of vinyl. Dit is een belangrijke overweging voor ruimtes zoals keukens en badkamers.
  3. Herstel en vervanging: Beschadigd laminaat kan lastig te repareren zijn omdat het meestal nodig is om meerdere planken te vervangen. In contrast met hardhout, dat geschuurd en opnieuw afgewerkt kan worden, biedt laminaat minder flexibiliteit in onderhoud.

Bekijk en vergelijk verschillende laminaat vloeren

De keuze voor visgraat laminaat in nieuwe woningen kan zeer verstandig zijn, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare, duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloeroptie. Het combineert de klassieke uitstraling van hardhout met de praktische voordelen van laminaat, waardoor het een uitstekende keuze is voor moderne huishoudens. Echter, het is belangrijk om de specifieke behoeften van je ruimte en de beperkingen van het materiaal in overweging te nemen om een weloverwogen beslissing te maken.

 

Door: Advertorial