Naar nieuwsoverzicht

De beste tips om energie te besparen in je bedrijfspand

2 januari 2024

Heb je een eigen bedrijfspand? Dan is het natuurlijk allesbehalve fijn als je iedere maand weer een hoge energierekening krijgt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd rekening te houden met het milieu. Benieuwd naar de beste tips om energie te besparen in je bedrijfspand? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Schermafbeelding 2024 01 02 om 16.11.03

Voeg ledverlichting toe

Een snelle en effectieve manier om energie en dus geld te besparen met je bedrijf, is ledverlichting installeren. Ledlampen zijn namelijk veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen. Ze verbruiken minder energie, waardoor je ook automatisch profiteert van een lagere energierekening. 

Ledverlichting is geschikt voor iedere ruimte, dus het is slim om je hele pand te voorzien van ledlampen. Doordat ledverlichting energiezuinig is en een lange levensduur heeft, draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Wil je graag inzicht krijgen in hoe je kunt besparen met slimme energiekeuzes, zoals het installeren van ledverlichting? Voor advies over energiebesparingen kun je bij ELIX terecht. 

Installeer zonnepanelen

Wat ook een goede tip is om energie te besparen in je bedrijfspand, is zonnepanelen installeren. Het is een slimme investering waar je veel profijt van hebt als ondernemer. Door gebruik te maken van zonne-energie wek je je eigen hernieuwbare energie op. Dat is niet alleen gunstig voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Als je zonnepanelen laat installeren, is het wel handig om je zakelijke energie hier goed op af te stemmen. Mocht je hiernaar op zoek zijn, dan is zakelijke energie van ELIX een aanrader.

Zorg voor goede isolatie

Als jouw bedrijfspand niet goed geïsoleerd is, laat je echt kansen liggen. Met een geïsoleerd pand kun je veel energie en geld besparen. Mocht de isolatie niet goed zijn, dan is het tijd om actie te ondernemen. Dit is mogelijk met zowel grote- als kleine isolatiemaatregelen. Bij grote maatregelen kun je denken aan spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Denk bij kleine isolatiemaatregelen aan bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie. 

Investeer in energiezuinige apparatuur

Nog een manier om je energierekening te verlagen, is door te investeren in energiezuinige apparatuur. Hoe zuiniger de apparatuur is die je gebruikt, hoe minder energie je verbruikt. Er zijn tegenwoordig al veel energiezuinige kantoorapparaten op de markt, dus je hebt hier genoeg mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige computers, laptops, printers, scanners en monitors. Hierin investeren is een simpele, maar wel hele goede manier om minder energie te verbruiken op kantoor. 

Deze tips helpen jou met het verlagen van de energierekening van je bedrijf. Ga je hiermee aan de slag, dan bespaar je niet alleen geld. Ook maak je jouw bedrijf groener en verklein je dus jouw ecologische voetafdruk!

 

Door: Partnerartikel