Naar nieuwsoverzicht

De beste interieurtips voor je nieuwbouwhuis

25 oktober 2019

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht. Dan heb je vast al je droomkeuken uitgezocht en bepaald hoe de badkamer eruit komt te zien. Maar, daarmee ben je er nog niet. Want wat ga je met de woonkamer, slaapkamer en zolder doen? We geven je graag een duwtje in de juiste richting. Op naar het inrichten van je nieuwbouwhuis in 7 stappen!

1. Laat je inspireren

Wooninspiratie opdoen, wat ons betreft begint het daarmee. Bezoek woonwinkels, ga naar een leuke woonbeurs (doorlink naar blog beurzen) en blader door woonmagazines. Ook online vind je zeeën van inspiratie: van Pinterest tot leuke woonblogs en accounts op Instagram.

2. Kom in de mood met een moodboard

En, al wat leuke ideeën opgedaan? Nu is het tijd om die vast te leggen! Verzamel je lievelingskleuren, favoriete woonmeubelen en accessoires en maak een moodboard. Knippen en plakken kan, maar een online moodboard is wel zo makkelijk. Pinterest is je beste vriend!

20191014 foto bij artikel De beste interieurtips voor je nieuwbouwhuis

3. Maak een indeling

Als het goed is weet je precies welke ruimtes je moet inrichten, en ook welke kamer je waarvoor gaat gebruiken. Maak aan de hand van de bouwtekening of plattegrond een grove indeling. Bepaal per ruimte wat je minimaal nodig hebt, en ga daar vervolgens gericht mee aan de slag.

4. En er was… licht!

Tenminste, als jij met een strak lichtplan komt aanzetten. Is dat nou echt nodig? We horen het je al denken. Maar als jij goed nadenkt over de verschillende ruimtes en hun functies, het daglicht en de hoogte van de lichtbronnen, maar bijvoorbeeld ook de elektrapunten, ben je al een hele stap verder.

5. Bepaal je kleurenpalet

Kleur is heel bepalend voor je interieur. Ga je voor zachte natuurtinten of hou je meer van felle kleuren? Waar je ook voor kiest, de basis rustig houden is altijd een goed idee. Met opvallende accessoires kun je dan uitpakken. Zo wordt een camelkleurige bank opeens heel bijzonder als je kussens koopt met een bonte mix van kleuren en materialen. En die kussens kun je makkelijk vervangen, mocht je er later weer op uitgekeken zijn.

6. Ga voor groot(s)

Hoe verleidelijk het ook is om al die mooie kussen of leuke kandelaar te kopen: begin bij de grote meubels. Zo krijg je niet alleen beter zicht op de ruimte in je huis, maar vanuit die basis zie je ook veel beter wat wel en niet past. Ook hoef je niet alle meubels in een keer aan te schaffen: neem de tijd, en hou je moodboard bij de hand als je in de woonwinkel staat.

7. De finishing touch

Staan de basismeubelen in je huis? Dan zijn de accessoires aan de beurt. Een bijzondere lamp, een mooie schalenset, een lekker warme plaid voor op de bank… Ze geven je huis de persoonlijke touch en zijn de echte puntjes op de i. Zo wordt jouw droomhuis… nog meer jouw droomhuis. Veel woon- én inrichtingsplezier!

Door: Buro Barcode