Naar nieuwsoverzicht

5 redenen waarom houten kozijnen jouw woning verbeteren

4 april 2024

Overweeg je om jouw woning te verbouwen? En wil je dit graag met kwaliteitsmaterialen doen? Dan wil je dit artikel lezen, want hier bespreken we vijf belangrijke redenen waarom houten kozijnen een upgrade voor je woning zijn.

houten kozijnen

Houten kozijnen: duurzame basis voor elke woning

Naast een mooie look voor jouw woning, wil je ook dat de materialen duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Houten kozijnen zijn daarom een populaire keuze onder woningeigenaren. Ze zijn namelijk zeer isolerend, blijven nog vele jaren mooi en zijn makkelijk te onderhouden.  Wil je de beste kwaliteit houten kozijnen? Dan kun je hiervoor het beste een offerte opvragen bij een ervaren houten kozijnenspecialist zoals Houten Kozijn Online.

1. Het zijn van nature uitstekende isolators 

Hout is van nature een uitstekende warmte-isolator, door de isolerende eigenschappen die hout bezit. Warmteoverdracht wordt hierdoor beperkt, wat ervoor zorgt dat houten kozijnen bijzonder energie-efficiënt zijn. Uit onderzoek blijkt dat isolerende producten zoals houten kozijnen tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten kunnen leiden. 

2. Ze gaan lang mee

70 jaar om precies te zijn, mits je ze goed onderhoudt. Vaak wordt aangenomen dat hout heel bewerkelijk en onderhoudsintensief is. Tegenwoordig is dit echter al lang niet meer het geval, omdat er veel moderne behandelmethoden op het hout gebruikt worden. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen houtrot, insecten en schimmel. Deze houtbehandelingen verlengen de levensduur van houten kozijnen aanzienlijk. Hardhouten kozijnen kunnen hierdoor dus 70 jaar meegaan. En mocht er een beschadiging aan het hout komen, dan is hout gemakkelijk te repareren en te renoveren. Dit maakt het een zeer duurzame grondstof met een lange levensduur.

3. Ze zijn volledig aan te passen naar jouw wensen

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling die maar moeilijk te evenaren is met andere materialen zoals kunststof. Het kan worden geschilderd of gebeitst in elke kleur om te passen bij de stijl van het huis en de persoonlijke smaak van de eigenaar. Zo zijn houten draaikiepramen bijvoorbeeld erg populair, omdat ze zowel in een klassieke, rustieke als moderne afwerking gemaakt kunnen worden. Hetzelfde geldt voor andere houtproducten zoals houten tuindeuren, schuifpuien en houten deurkozijnen. Ieder houtproduct kan gemaakt worden in de stijl die je wenst.

4. Hout is milieuvriendelijk

Hout is een hernieuwbare grondstof, en wanneer deze verantwoord geoogst wordt, is het een van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen. Bovendien draagt de productie van houten kozijnen aanzienlijk minder bij aan luchtvervuiling, watervervuiling en broeikasgasemissies dan de productie van kozijnen gemaakt van aluminium of PVC. Je kunt houten kozijnen recyclen en ze zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze aan het einde van hun levensduur geen schadelijke afvalstoffen achterlaten. Dit maakt houten kozijnen een uitstekende keuze voor milieubewuste consumenten die willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

5. Ze hebben een uitstekende geluidsisolatie

Naast hun thermische isolerende eigenschappen bieden houten kozijnen ook uitstekende geluidsisolatie. Met name in stedelijke of lawaaierige omgevingen, kan het verminderen van geluidsoverlast leiden tot een verbetering in de kwaliteit van leven. Hout absorbeert geluidsgolven en blokkeert deze, waardoor binnenruimtes rustiger en stiller worden. Hecht je dus veel waarde aan rust in en om het huis, dan zijn houten kozijnen absoluut van toegevoegde waarde.

Bonustip: het vermeerdert je woningwaarde

Mochten bovenstaande redenen je nog niet over de streep hebben getrokken, dan hebben we hierbij nog een laatste bonustip: het vermeerdert de waarde van je woning. Het is dus ook een waardeverhogende investering voor de lange termijn, die zich in de toekomst terugbetaalt als je je huis wilt verkopen. Dit maakt houten kozijnen een slimme investering voor elke huiseigenaar.

 

Door: Advertorial