Naar nieuwsoverzicht

3 tips voor de beste internetverbinding in je (nieuwe) huis

12 juli 2023

PARTNERBIJDRAGE - Je bank nét op een andere plek of een grote plant in die lege hoek in je woonkamer: het schuiven met meubels is leuk en geeft je het gevoel alsof je op een nieuwe plek zit. Er is één ding dat je het liefst gelijk goed doet, en dat is het instellen van je internetverbinding. Want laten we wel wezen, dat spreekt niet echt tot de verbeelding. Toch heb je er veel profijt van als je alles gelijk goed instelt. Als je het goed doet, heb je er tenslotte geen omkijken meer naar. Maar hoe doe je dat nou: wat is de beste manier om je internetverbinding in te stellen in je (nieuwe) huis? We noemen 3 tips!

Student internet

1. Zet je router op een centrale plek in huis

Bedwing de neiging om je router ergens onder de bank te leggen, hij functioneert namelijk het beste wanneer hij niet is weggestopt. In de hal is waarschijnlijk het handigst, daar komt de internetaansluiting vaak je woning binnen. Je zorgt er dan voor dat het wifi-signaal gemakkelijk zowel naar beneden als naar boven reikt. Zo haal je het meeste uit je internet abonnement.

2. Bedraad is altijd beter 

Over wifi-signaal gesproken: uit ervaring weet je misschien al dat deze soms kan tegenvallen. Je draadloze signaal kan in huis worden verstoord door allerlei dingen: de dikte van je muren of plafonds, babyfoons of andere apparaten die via Bluetooth werken. 

Kan je apparaten bedraad aansluiten, dan is dat altijd een beter idee. Denk bijvoorbeeld aan het signaal naar boven. Kun je een internetkabel naar boven doortrekken, bijvoorbeeld door een loze leiding? Daar zal je misschien een beetje moeite in moeten steken, maar als dat eenmaal is gedaan krijg je er zeker geen spijt van!

3. Zorg voor goede wifi verbeteraars

Laat je internetverbinding toch te wensen over? Dan zijn er nog tal van oplossingen om dit te verbeteren. Het duizelt je misschien van alle mogelijkheden. Dit raden wij aan:

  • Een mesh-systeem. Dit is zonder twijfel de beste oplossing, want het zorgt voor het beste resultaat en is gebruiksvriendelijk (zowel de installatie als in gebruik).
    Het nadeel? Dat is de prijs: je hebt minstens twee apparaten nodig en daar moet je wel wat voor neerliggen. 
  • Een access point. Dit is een soort extra router die je in huis kunt plaatsen voor het uitbreiden van je wifi. Voor het beste resultaat sluit je hem - jawel - bedraad aan op je router. 
  • Een set powerline adapters. Dit zijn apparaten die je in het stopcontact kunt steken: één vlakbij je router en één op de plek waar je het internet naartoe wilt uitbreiden. Je verbindt de twee adapters met een internetkabel. 

Nog steeds geen goed internet? Misschien is je snelheid dan niet toereikend. Je kunt internet abonnementen vergelijken, zodat je een beter passend aanbod kunt vinden.